Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зато обрве постају тање како старимо? Ево како можемо да утичемо на то

Обрве уоквирују наше лице и помажу нам да изразимо емоције. Такође помажу у заштити очију од влаге и светлости. Али како старимо, можда ћемо да приметимо да обрве почињу да изгледају све тање.

1692794389_shutterstock_1916705195.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Отприлике када достигнемо 40-те, нивои хормона естрогена или тестостерона почињу да опадају. А са тим долази и проређивање косе и губитак косе. Уз природну реакцију ваше косе на старење, неколико других фактора може узроковати стањивање ваших обрва.

- Истина је да ц́е вец́ина људи развити ретке обрве како старе. С годинама, фоликули длака обрва стварају тање, финије длаке - рекао је дерматолог др Лиан Мек за ХуффПост са седиштем у Њујорку.

- Старење такође може да изазове смањење производње меланина, пигмента одговорног за боју косе, што доводи до светлијих и ређих обрва.

Хормонске промене, укључујуц́и пад естрогена и тестостерона, могу допринети проблему. Недостаци хранљивих материја, укључујуц́и витамин А, витамин Б7 (биотин), цинк и гвожђе, могу успорити раст косе. Генетика такође игра улогу. Мак је рекао да су број фоликула длаке које имате и дебљина обрва генетски предодређени.

- Ако појединац генерално има мање длачица обрва, може једноставно изгледати као да губи длаке брже од некога ко биолошки има више длачица од рођења и сличног је узраста - објашнајва Мек, пише Хуфф Пост.

Како успорити стањивање обрва?

Ако сте вец́ приметили да вам обрве изгледају танко, дерматолози кажу да постоји неколико ствари које можете покушати да успорите процес:

  • Одржавајте здраву исхрану богату антиоксидансима, укључујуц́и дугу воц́а и поврц́а.
  • Витамин Е, биотин и суплементи гвожђа би могли да помогну.
  • Избегавајте прекомерно чупање.
  • Нанесите крему за сунчање на обрве, јер УВ зраци могу оштетити осетљиве фоликуле длаке.
  • Избегавајте употребу пилинга или других производа за негу коже и козметике са јаким хемикалијама и одлучите се за потпуно природне производе.
  • Користите серум за подстицање раста обрва.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas