Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗАУВЕК ДУЖНИ: Зашто Холанђани сваке године шаљу 20.000 лала у Канаду?

Два разлога за захвалност која Холанђани никад неће заборавити.

1634119462_suncheon-bay-g317f7f672_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У последњим данима Другог светског рата, канадска Прва армија добила је задатак да ослободи Холандију од Нациста.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је КРИВ торањ у Пизи? Проблем се појавио већ код другог спрата, али су мајстори наставили градњу (ФОТО)

"Много хвала"

Канађани су добро напредовали и редом наносили поразе немачким трупама, а становништво им је било захвално и дочекивали су их са одушевљењем. Између осталог, канадским пилотима код града Мана мештани су, уз помоћ лала на једном пољу, поручили "Много хвала".

Фото: Пиксабеј

По завршетку борби, Холанђани су, у знак захвалности, у Отаву послали хиљаду лала (овај цвет је симбол Холандије). Следеће године, краљевска породица је додала још хиљаду и тако је отпочела традиција која траје и данас. Број цветова је током година растао, а данас је стигао на близу 20.000.

Уточиште за краљевиће

Краљевска породица је имала и додатан разлог, пошто је канадска влада 1943. године пружила уточиште принцези Јулијани и њеним ћеркама.

Ова пошиљка надахнула је примаоце да организују Фестивал лала који се одржава у Отави, од 1953. године. Важи за највећу изложбу овог цвећа на свету.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas