Oglas
· · Komentari: 0

ZAUVEK DUŽNI: Zašto Holanđani svake godine šalju 20.000 lala u Kanadu?

Dva razloga za zahvalnost koja Holanđani nikad neće zaboraviti.

1634119462_suncheon-bay-g317f7f672_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U poslednjim danima Drugog svetskog rata, kanadska Prva armija dobila je zadatak da oslobodi Holandiju od Nacista.

Pročitajte još: Da li znate zašto je KRIV toranj u Pizi? Problem se pojavio već kod drugog sprata, ali su majstori nastavili gradnju (FOTO)

"Mnogo hvala"

Kanađani su dobro napredovali i redom nanosili poraze nemačkim trupama, a stanovništvo im je bilo zahvalno i dočekivali su ih sa oduševljenjem. Između ostalog, kanadskim pilotima kod grada Mana meštani su, uz pomoć lala na jednom polju, poručili "Mnogo hvala".

Foto: Piksabej

Po završetku borbi, Holanđani su, u znak zahvalnosti, u Otavu poslali hiljadu lala (ovaj cvet je simbol Holandije). Sledeće godine, kraljevska porodica je dodala još hiljadu i tako je otpočela tradicija koja traje i danas. Broj cvetova je tokom godina rastao, a danas je stigao na blizu 20.000.

Utočište za kraljeviće

Kraljevska porodica je imala i dodatan razlog, pošto je kanadska vlada 1943. godine pružila utočište princezi Julijani i njenim ćerkama.

Ova pošiljka nadahnula je primaoce da organizuju Festival lala koji se održava u Otavi, od 1953. godine. Važi za najveću izložbu ovog cveća na svetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas