· · Коментари: 0

Због једне намирнице из замрзивача коју су појели, умрло ДЕВЕТ чланова породице у разамаку од неколико дана

Трагедија

1657105138_hrana-1.jpg
Фото: Илустрација Пиxабаy/Пеxелс

Кинеска деветочлана породица умрла је у размаку од неколико дана, након што су појели домаће тестенине које су стајале у замрзивачу годину дана.

Прочитајте још: Због ситне промене на носу посетила је пластичног хирурга, а онда је кренула борба за живот (ФОТО)

Породица из града Јики, из североисточна кинеске провинције Хеилонгјианг, појела је популарну локалну посластицу познату као "Суантангзи" - врста густе супе са резанцима - током једног породичног окупљања од 12 људи.

Троје млађих чланова породице одбила су да пробају јело због необичног укуса, док је осталих девет уживало у традиционалној посластици.  Сви који су јели тестенину су се разболели неколико сати касније, а осморо од њих девет умрло је до 11. октобра 2020. 47-годишња жена Ли, лечила се у болници, али је умрла неколико дана касније, рекао је њен син.

Фото: Пеxелес

Локалне власти кажу да се јело са резанцима толико дуго кварило замрзавањем, трујуц́и породицу киселином бонгкрек - респираторним токсином који производе бактерије пронађене у оброку. Након што је било замрзнуто 12 месеци, у посуди је откривена висока концентрација бонгкрекове киселине.

Национални комитет за здравље издао је у уторак хитно упозорење људима да избегавају да једну храну са ферментисаним пиричем и брашном. Симптоми тровања овом киселином појављују се за неколико сати од конзумирања контаминиране хране, а укључују бол у стомаку, знојење, слабост и кому. Смрт може да наступи за 24 сата.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.