Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чај током врућина: Пет разлога због којих би требало да га пијемо

Од чаја не треба да одустајемо јер је напољу топло

1690277605_shutterstock_1907644369.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чај је пиће које највише конзумирамо током хладних, зимских дана, али његова благотворна својства чине га идеалним летњим пићем. Одличан је извор хидратације, а поједини чајеви имају бројне благотворне ефекте на здравље.

У наставку је 5 разлога зашто би требало да га укључите у своју рутину током летњих месеци:

1. Чај за хидратацију

Чај је одличан извор хидратације, што је посебно важно током врелих летњих дана. Иако се чини да топли напитак није најпогоднији за освежење, чајне мора да буде врућ. Можете га припремити и расхладити и тако добити освежавајући напитак који ће помоћи у одржавању равнотеже вашег организма.

2. Помоћ при хлађењу

Иако топли чај може помоћи у регулисању телесне температуре, хладни чајеви могу бити одличан начин за хлађење тела. Можете да припремите ледени чај са додатком свежег воћа или нане како бисте направили освежавајући летњи напитак .

3. Благотворно дејство на здравље

Чајеви могу имати различите благотворне ефекте на здравље. На пример, зелени чај је богат антиоксидансима, а многи биљни чајеви имају смирујући ефекат на тело и могу помоћи у смањењу стреса и напетости.

4. Замена за газирана пића

Конзумација газираних пића може бити нездрава због високог садржаја шећера и других адитива, али лети ионако често посежемо за њима. Пијење чаја је здравија алтернатива и може допринети смањењу уноса непотребних калорија.

5. Уравнотежена пробава

Чајеви од камилице, нане или ђумбира су познати по својим умирујућим својствима на пробавни систем. Лети конзумирамо посебно разноврсну храну због чешћих излета и активности на отвореном, а чајеви који благотворно утичу на варење могу бити корисни за одржавање здравља пробавног система.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas