Oglas
· · Komentari: 0

Čaj tokom vrućina: Pet razloga zbog kojih bi trebalo da ga pijemo

Od čaja ne treba da odustajemo jer je napolju toplo

1690277605_shutterstock_1907644369.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čaj je piće koje najviše konzumiramo tokom hladnih, zimskih dana, ali njegova blagotvorna svojstva čine ga idealnim letnjim pićem. Odličan je izvor hidratacije, a pojedini čajevi imaju brojne blagotvorne efekte na zdravlje.

U nastavku je 5 razloga zašto bi trebalo da ga uključite u svoju rutinu tokom letnjih meseci:

1. Čaj za hidrataciju

Čaj je odličan izvor hidratacije, što je posebno važno tokom vrelih letnjih dana. Iako se čini da topli napitak nije najpogodniji za osveženje, čajne mora da bude vruć. Možete ga pripremiti i rashladiti i tako dobiti osvežavajući napitak koji će pomoći u održavanju ravnoteže vašeg organizma.

2. Pomoć pri hlađenju

Iako topli čaj može pomoći u regulisanju telesne temperature, hladni čajevi mogu biti odličan način za hlađenje tela. Možete da pripremite ledeni čaj sa dodatkom svežeg voća ili nane kako biste napravili osvežavajući letnji napitak .

3. Blagotvorno dejstvo na zdravlje

Čajevi mogu imati različite blagotvorne efekte na zdravlje. Na primer, zeleni čaj je bogat antioksidansima, a mnogi biljni čajevi imaju smirujući efekat na telo i mogu pomoći u smanjenju stresa i napetosti.

4. Zamena za gazirana pića

Konzumacija gaziranih pića može biti nezdrava zbog visokog sadržaja šećera i drugih aditiva, ali leti ionako često posežemo za njima. Pijenje čaja je zdravija alternativa i može doprineti smanjenju unosa nepotrebnih kalorija.

5. Uravnotežena probava

Čajevi od kamilice, nane ili đumbira su poznati po svojim umirujućim svojstvima na probavni sistem. Leti konzumiramo posebno raznovrsnu hranu zbog češćih izleta i aktivnosti na otvorenom, a čajevi koji blagotvorno utiču na varenje mogu biti korisni za održavanje zdravlja probavnog sistema.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas