Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНО ЦВЕЋЕ

Да ли сте знали да неке украсне биљке имају ЛЕКОВИТА СВОЈСТВА? Откривамо вам терапију цвећем...

Терапија цвећем је метода која се већ вековима користи

1622154664_Depositphotos_4969722_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Исцелитељске способности не поседују само лековите траве, већ је се ово приписује и украсним биљкама! Терапија цвећем је метода рада са различитим цветовима, која се темељи на њиховом изгледу, мирису, екстракту, боји и енергији.

Афричка љубичица

Ова биљка доприноси исцељивању тежих духовних стања, ослобађају стару, тешку енергију и отварају простор за чисту и позитивну енергију. Осим тога, одличне су за чишћење простора, али и за чишћење властитог физичког тијела. Љубичаста боја ове биљке је боја за коју се верује да има исцелитељска својства.

Гарденија
Гарденија је биљка која је одлична за све људе који пате од хроничног стреса, нагомиланог умора и осећаја безнадежности услед нагомиланих обавеза.  Њени цветови уклањају стресне емоције из свакодневног живота и подстичу на смех и забаву целокупну породицу у чијем окружењу се гарденија узгаја.Ова биљка шири енергију префињености, позитивних мисли и снова. Допринеће да се што лакше заборави сав стрес и бриге.

Прочитајте још: Исеците црни лук БЕЗ СУЗА уз помоћ ОВА 4 трика! (ВИДЕО)

Удисање мириса и енергије ово биљке и боравак у њеном окружењу доприносе коштаном расту, олакшава проблеме са бубрезима, реуматизмом, епилепсијом, ишијасом, смањује нервозу и олакшавајуће делује на нервне ћелије. 

Иванчица

Ова биљка, у народу позната и под називом маргарета, најчешће се узгаја у баштама и терасама и не захтева велику негу како би успела и цветала. Бела боја латица ове биљке доноси смиреност и чистоћу ума. Иванчица ће се побринути да отклони сав стрес, допринеће стварају осећају мира и спокојства и допринети да се посветимо битним стварима и аспектима живота.

Верује се да ова биљка шаље поруку и енергију поједностављивања ствари око нас, фокусирања на кључне ствари у животу и решењем нагомиланог стреса. Осим тога, она је позната и као биљка која одбија инсекте, па ћете се у њеној околини осећати смирено и спокојно.

Прочитајте још: Ставите ЈАЈЕ на дно саксије са цвећем и видећете НЕВЕРОВАТНЕ резултате! (ФОТО/ВИДЕО)

Бамбус

Ови је изузетно популарна биљка због своје отпорности и декоративног изгледа. Представља издржљивост и виталност, дуг живот и младост. Неутралише негативне утицаје из околине и може да расте у изузетно негостољубивим условима. Подстиче дипломатске односе и добре новчане прилике ако се постави у канцеларију.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Јоргован
Јоргован је диван смирујући цвет који помаже у борби против ужурбаности, стреса услед свакодневних нагомиланих обавеза и јурњаве у свакодневном животу. Погодан је за људе који пате од анксиозности или депресије, али и оних који су усамљени током дана у свом дому.Енергија коју емитује ова биљка је да све иритантне, депресивне мисли морају бити замењене позитивним ставовима и осећајима. 

Она позитивно утиче на позитивну атмосферу у целом дому, међу укућанима и буди лепе емоције. Идеално је да буде у просторији у којој проводимо највећи део дана. Због своје позитивне енергије коју шири и призивања среће у дом, ова биљка се назива и срећни бамбус.

Каранфил

Ово је цвет љубави и пријатељства, а према древним предањима верује се да она подстиче и плодност у дому у коме је засађена. Када се гаји у дому доприноси јачању страсти и осећаја заједништва, услед чега успева да реши проблем депресије, усамљености и анексиозности код укућана.

Прочитајте још: Шта треба да знамо о ЛАВАНДИ? Одлична је у борби са стресом, а овако делује на боре и акне

Верује се да шири топлу енергију због чега захтева и да се гаји у топлим условима, на топлом месту у дому како би емитовала и ову енергију. Када почне да се суши, упркос редовном заливању и нези, то је први знак да је дошло до погоршања духовног и емоционалног стања укућана услед неких спољашњих околности.

Маслачак

Ово пољско цвеће многи сматају коровом који се тешко исцељује из цвећњака. Ипак, ово је цвет који својом јарко жутом бојом лечи сав нагомилани бес, љутњу, огорченост и љубомору.

Црвена ружа
Црвена ружа је симбол љубави и страсти, традиционално је романтичан дар. Њена моћна исцељујућа енергија топи блокаде и гордост у срцу. На тај начин лакше је привући или учврстити љубав у вашем животу. Ружа припада yанг принципу. Енергија коју ова биљка емитује шаље поруку да заслужујете љубав, да треба да допустимо да у овом подручју примимо туђу позитивну енергију без стварање непотребних психолошких баријера. 

У периоду када је цветање завршено и када се формирају округли баршунасти цветови, они су нарочито добри за остваривање снова и мир и спокој пре доласка сна на очи. Ова упорна биљка побуђује осећај мира и спокојности.

Прочитајте још: Желите ТАНКИ ПОМФРИТ као из светски познатих ланаца брзе хране? Ево у чему је ТАЈНА (ВИДЕО)

Ова биљка шаље поруку и позитивну енергију у циљу уздизања изнад нижих енергија попут емоција горчине и беса. Такође, маслачак током цветања може помоћи у манифестовању свих неостварених жеља и отвара лакши пут ка њиховом испуњењу.

Орхидеја

Ова биљка представља љубав, лепоту, еротику, богатство духа и материјално богатство. Постављена у сектору љубави појачава постојеће везе или доноси љубав у ваш живот. Такође је ефектна и у пословном простору, будући да представља плодност, може допринети умножавању повољних пословних прилика и среће.

Прочитајте још:  У СРБИЈИ сматрају да је ово јело за сиромашне, док га ХОЛИВУДСКЕ звезде обожавају: Ојачава имунитет и чисти организам

Енергија орхидеје је врло висока. Она вас подсећа да сте заслужили само оно најбоље и да је то једина ствар на коју се треба усредоточити. Ширењем позитивне енергије она шаље поруку да ниједан циљ није недостижан уколико смо  њему посвећени и боримо се исправним средствима, да није време за одустајање.

.Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas