Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Делотворнији од витамина Ц: У првим данима прехладе пожељно је уносити ОВАЈ МИНЕРАЛ

Скратите време боловања и ублажите симптоме прехладе у старту.

1639731719_bb27906424db117cfe4d42b4c7ac66dca44a10da.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Када осетите благо цурење носа, гребање у грлу и лаку главобољу, то су симптоми сезонске прехладе. Како бисте на време реаговали, и спречили прехладу, пожељно је да се у првим данима понашате одговорно.

За почетак, одложите све обавезе и останите код куће. Утоплите се, и одмарајте се што више, јер се организам у току сна сам лечи. Можете стављати топле облоге на врат, али је важно да се угрејете "изнутра".

Прочитајте још: Да ли имате мањак ГВОЖЂА? Урадите једоставан тест са ДЛАНОВИМА

Уносите што више топлих чајева, најбоље од нане, камилице или ђумбира, јер топли чајеви делују умирујуће на надражену слузокожу, а повећана количина течности "испира" штетне бактерије и вирусе из ткива. 

Иако у првим данима прехладе по навици уносимо више витамина Ц, новија истраживања показују да је тада делотворније узимати цинк.

Овај драгоцени минерал може да скрати време прехладе, али и да ублажи тежину симптома, под условом да се почне узимати већ у првих 24 сата.

У неким истраживањима наводи се да је дневна доза у том случају 75 мг, што свакако морате проверити са својим лекаром. Имајте на уму да продужено узимање већих доза цинка нипошто није дозвољено, као и да су могуће нуспојаве као што су мучнина и непријатан укус у устима. У том случају, треба прекинути са суплементацијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas