· · Коментари: 0

ВАГИНАЛНИ ПРОБЛЕМ ВЕЋИНЕ ЖЕНА: Нису ни свесне које муке стварају, а решење је веома лако

Нега вагиналне слузокоже, хијалурон за њу!

1663853393_Foto-Pexels.jpg
Фото: Пеxелс

Иритација, свраб, пецкање и осећај затезања у интимној регији? Да ли је то вагинална сувоћа?

Иако постоји велики број жена које имају проблема са вагиналном сувоћом, то је још увек тихи проблем због којег даме осећају непријатност да разговарају са својим партнерима, пријатељима, па чак и лекарима. Не занемарујте знаке упозорења! ⁠ Сувоћа вагине може имати утицај на дневне активности жене, здравље и квалитет живота. Препознавање симптома је први корак за помоћ себи. ⁠

Вагинална сувоћа је уобичајен проблем који искуси већина жена у одређено време током живота, а преваленца се креће од 13% до 31%, иако су стопе значајно веће за жене у постменопаузи (50%) и жене које су лечене од рака дојке (63%).

Узроци су најчешће повезани са променом нивоа хормона односно, падом нивоа естрогена.

То је и разлог зашто је вагинална сувоћа уобичајена у менопаузи, у току трудноће и дојења, код жена које узимају оралне контрацептиве или неке друге лекове-антихистаминици, лекови за прехладу... Не мора узрок да буде само промена на нивоу хормона, да би вам се јавио овај проблем. Превише алкохола, премало течности, одређени дани у менструалном циклусу, стрес, никотин могу додатно допринети недостатку влажности и лубрикације.

Сувоћа вагине може се јавити и услед неких медицинских стања, као што су хирушке интервенције, хистеректомија, терапија карцинома, ендометриоза, висок крвни притисак или дијабетес. Уринарна инфекција, инфекција Хуманим Папилома вирусом или вагинална кандидијаза такође могу изазвати ову непријатну појаву.

Непријатни симптоми сувоће вагиналне слузнице:

  • Осећај сувоће и затезања
  • Свраб
  • Осетљивост / иритација
  • Осећај пецкања
  • Бол у вагиналном подручју
  • Без нелагодности у свим старосним добима жене!

Oestrofact HL вагиналете су посебно намењене за:

• спречавање вагиналне сувоће услед старења, ниског нивоа естрогена, хормонске терапије и употребе контрацептивних средстава;

• помоћ у процесима епителизације и зарастања оштећене слузокоже након порођаја, гинеколошких или хируршких интервенција, услед хемиотерапије или радиотерапије, или услед вагинитиса;

• смањење нелагодности код болног сексуалног односа;

• одржавање одговарајуће pH вредности вагине.


Пре употребе детаљно проучити упутство! О индикацијама, мерама опреза и нежељеним реакцијама на медицинско средство посаветујте се са лекаром, или фармацеутом.

Када предосетите да долази онај период који никако не волимо И не прижељкујемо-перименопауза и менопауза, ту је OestrofactE који помаже да жена буде жена до краја!

Oestrofakt је намењен женама када им је најпотребнија помоћ, када их природа по мало напушта и испушта из својих руку којим их је до тада чувала и када настаје период менопаузе. Тада жена полако губи своју репродуктивност и женственост а то је оно што јој даје највише снаге и самопуздања. ТУ је Estrofakt природно решење за све тегобе менопуазе (валунзи, нервоса, несаница, раздразљивост. Под слоганом ХОЋУ ДА БУДЕМ ЖЕНА ДО КРАЈА, Estrofakt помаже код свих менопаузалних тегоба а ту су и вагиналте ESTROFAKT HL ХИЈАЛУРОН ЗА ЊУ. Estrofakt HL је намењен за интимну негу и интимно подмлађивање.


Фото: Промо

Нека Estrofakt буде избор сваке савремене жене.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.