· · Коментари: 0

Савети за узгајање љутих ПАПРИЧИЦА: Могу успети у кућним условима без адитива, уз јако мало труда

добићете потпуно здраве и природне папричице, које су идеалан додатак за јело

1662117789_paprika-g01eb75734_1920.jpg
Фото: Пиксабау

Многи од нас су љубитељи љутих папричица као додатка исхрани.

Али дивно изгледају и као украс у саксији. Врло је лако узгајати их и обогатити своју башту или балкон неком занимљивом биљком у саксији.

У нашим крајевима паприка је једногодишња биљка и може се врло успешно гајити у саксијама. Паприку можемо узгајати из семена или купити готове саднице.

Ова семенска биљка захтева високу температуру и одређену влажност. Ако желимо да садимо различите врсте љутих папричица, најбоље је да први пут купимо готове саднице које су исправно означене именом и љутином коју садрже, пише Направиврт.

Прочитајте још: Сјајна идеја за доручак или вечеру: Хрскави и неодољиви троуглићи са месом (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Као и паприци, папричици је потребна топлина и богат супстрат за њихов раст и плодоношење.

Посуде морају бити одговарајуц́е дубине и ширине, најмање 20 цм, како би биљке имале добар медијум за раст. На дно саксије увек постављамо дренажни слој од шљунка, глине и сл., а затим напуните посуду земљом. Направимо рупе величине корена садница и добро утиснемо биљке у земљу.

Приликом заливања добро је ојачати биљке органским течним ђубривом које се користи за заливање, додајемо га сваких 10 дана.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.