· · Коментари: 0
ВИТКЕ

Ова операција је мач са две оштрице: Да ли хируршко смањивање желуца може да буде опасно?

Многе познате личности су се подвргле операцији смањења желуца, а многи су имали веома лоша искуства.

1614602877_pjimage.jpg

Дарку Лазићу, познатом певачу, операција желуца је променила живот из корена. Он је за неколико месеци осталабио 70 килограма,  а изгледа млађе и здравије него икада.

- Операција желуца ми је много помогла, да сам знао да ће тако бити раније бих то урадио. Није опоравак дуго трајао, 15 дана, није то било нешто напорно - рекао је задовољно певач.

Прочитајте још: Инди проговорила о операцији желуца : "То је као рингишпил, неко преживи, неко не! На месту оца Дарка Лазића сам могла бити ја"

Међутим, његов отац Милан је умро после исте операције, о чему можете прочитати ОВДЕ. Такође, још једна певачица је имала изузетно лоше искуство после ове операције.

Ана Николић и Зорана Павић се - преполовиле!

Ана Николић је, такође, успешно смршала после ове операције, али је морала да додатно плати одстрањивање вишка коже. Зорана Павић је, пак, искрено говорила о овој операцији и напоменула да је током процеса упропастила - желудац.

Проблеми после операције
Неке компликације могу да се јаве и у постоперативном току, раном који обухвата период до шест недеља од операције, или касном, након шест недеља. Од ових компликација најозбиљније су крварење и попуштање шавне линије на желуцу.

Да ли је операција смањивања желуца опасна?

Др Драган Гуњић, хирург, каже да се компликације, након ове лапароскопске процедуре, која је и најчешће извођени баријатријски поступак, јављају се у мање од један одсто случајева.

Најчешће компликације су мучнина и повраћање

- Код гастричног бајпаса инциденца компликација је око четири процента. Компликације могу да буду везане и за крварење током операције, за употребу стаплера или за анестезију као што су инфаркт миокарда, тромбоза дубоких вена, аритмије, алергијске реакције, периферне неуропатије и рабдомиолиза - каже др Гуњић.

Прочитајте још: Дарко Лазић све мршавији, а овако је одговорио колегама које су га критиковале

Неке компликације су пролазног карактера као што су мучнина и повраћање и најчешће су узроковане отоком ткива након операције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.