· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Примећујете модрице на телу без разлога? Ови сигнали се не игноришу, ево шта је у питању

Слушајте сигнале које вам тело шаље и обратите се лекару.

1616070598_06fab4c0f759d2bed415cdfd9650a64776233b06.jpg
Фото: Депозит

Чак 70 посто случајева рака дојке откривају сами пацијенти.

Већина жена зна како проверити груди,а мало њих зна да провером стања ока, језика, ноктију и коже може открити разне алармантне сигнале које нам шаље наше тело.

Ово су ствари на које бисте требали обратити пажњу како бисте остали здрави.

Модрице настају након повреда, али могу бити и последица бројних болести. Иако нису увек безопасне, на њих углавном не обраћамо пажњу и не тражимо помоћ лекара, већ чекамо да спонтано нестану.

Ако се маснице, без икаквог разлога, често појављују на вашем телу, то је знак да нешто у вашем телу не ради исправно. Маснице се могу појавити из разних разлога, попут недостатка витамина или болести повезаних с крвљу.

Недостатак витамина Ц, на пример, може довести до проблема с метаболизмом који могу узроковати појаву модрица.

Васкулитис такођер може бити један од разлога. Реч је упали крвних жила, а узрокује промене на зидовима крвних жила, укључујући задебљање, слабљење, сужавање и ожиљке.

Смањење броја тромбоцита (станице одговорне за згрушавање крви) и њихово брзо распадање могу довести до појаве маснице. Најбоље је да се посаветујете с лекаром.

Хематоми или модрице настају када се крвни суд оштети, а крв излије. То се најчешће дешава након физичке трауме, али може и спонтано као последица бројних болести и карактеристичних здравствених стања. Јављају се и код слабости јетре, инфекције и септичних стања, употребе лекова који утичу на одређена својства крви, старења…

                                   Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.