· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

Primećujete modrice na telu bez razloga? Ovi signali se ne ignorišu, evo šta je u pitanju

Slušajte signale koje vam telo šalje i obratite se lekaru.

1616070598_06fab4c0f759d2bed415cdfd9650a64776233b06.jpg
Foto: Depozit

Čak 70 posto slučajeva raka dojke otkrivaju sami pacijenti.

Većina žena zna kako proveriti grudi,a malo njih zna da proverom stanja oka, jezika, noktiju i kože može otkriti razne alarmantne signale koje nam šalje naše telo.

Ovo su stvari na koje biste trebali obratiti pažnju kako biste ostali zdravi.

Modrice nastaju nakon povreda, ali mogu biti i posledica brojnih bolesti. Iako nisu uvek bezopasne, na njih uglavnom ne obraćamo pažnju i ne tražimo pomoć lekara, već čekamo da spontano nestanu.

Ako se masnice, bez ikakvog razloga, često pojavljuju na vašem telu, to je znak da nešto u vašem telu ne radi ispravno. Masnice se mogu pojaviti iz raznih razloga, poput nedostatka vitamina ili bolesti povezanih s krvlju.

Nedostatak vitamina C, na primer, može dovesti do problema s metabolizmom koji mogu uzrokovati pojavu modrica.

Vaskulitis također može biti jedan od razloga. Reč je upali krvnih žila, a uzrokuje promene na zidovima krvnih žila, uključujući zadebljanje, slabljenje, sužavanje i ožiljke.

Smanjenje broja trombocita (stanice odgovorne za zgrušavanje krvi) i njihovo brzo raspadanje mogu dovesti do pojave masnice. Najbolje je da se posavetujete s lekarom.

Hematomi ili modrice nastaju kada se krvni sud ošteti, a krv izlije. To se najčešće dešava nakon fizičke traume, ali može i spontano kao posledica brojnih bolesti i karakterističnih zdravstvenih stanja. Javljaju se i kod slabosti jetre, infekcije i septičnih stanja, upotrebe lekova koji utiču na određena svojstva krvi, starenja…

                                   Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.