· · Коментари: 0
Оптике Вортекс

ВИП гаранција за сваки произведен примерак (ФОТО)

За спортске стрелце на средњим и великим даљинама, оптички нишан представља есенцијални део опреме, пођеднако важан као и оружје које користе

1611322463_vortex.jpg
вортеx - фото: "Вортеx Оптиц"

Можете имати врхунско оружје са ненадмашним техничким карактеристикама али без одговарајућег нишана, на стрелишту сте озбиљно ограничени, јер не можеш да погодиш оно што не видиш. 

Прочитајте још: Од СУМРАКА до СВИТАЊА бирајте овај НИШАН

“Вортекс Оптик” је основан 2002. године у Барневелду Винсконсин. Почео је као мала породична фирма за камперску опрему, али са чврстом одлуком да корисницима пруже максимум квалитета током читавог животног века њихових производа.  

Чврста, прецизна оптика Вортекс, фото: Драган Шапоњић

То је јасно видљиво у њиховој “ВИП гаранцији” где произвођач преузима потпуну одговорнст за функционалност сваког примерка, без обзира на врсту проблема. Ни много старије и чувеније компаније немају овакав однос према корисницима и сопственим производима.  

За кратко време постали су омељини бренд многих стрелаца у лонг ранге заједници. Основни разлог су повољне цене. То ни у ком случају не значи да су њихове оптике јефтине и скромног квалитета. Једноставно, нуде више опција и боље карактеристике од других произвођача у истом ценовном рангу. 

Оптике добрих карактеристика, фото: Драган Шапоњић

Шта то конкретно значи? Сочива, као основни оптички елемент су добар пример за илустрацију. Неколико врста стакла, квалитетно брушење и коришћење мулти цоатинг заштитних слојева пружа одличну слику, добар контраст и више него задовољавајуће очуван спектар боја.  

Тубус је чврст, израђен од једног комада хи-тец алуминијумске легуре Т6, а све механичке компоненте, попут турета и механизма кончанице, пажљиво су уклопљене.  

Тубус је израђен од једног комада алуминијумске легуре Т6, фото: Драган Шапоњић 

Подешавање паралаксе, избор типа кончанице и фокалног плана нуди стрелцима широк избор како би задовољили њихове специфичне потребе и добар однос између буџета и расположивих перформанси.  

Прочитајте још: Амерички специјалци изабрали оптички нишан – цена “права ситница”

Оптика са кончаницом, фото: Драган Шапоњић

У протеклих неколико година био сам у прилици да испробам неколико оптичких нишана ове компаније и ниједном нисам био разочаран – напротив. 

Драган Шапоњић  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.