Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Адвокати за развод објашњавају шта су темељи доброг брака: Ово никада неће радити

Адвокати породичног права покушавају да избегну одређена понашања са својим супружницима

1688298701_def8252762b5f29a4a1f2091d2fce19cb475a060.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

С обзиром на професију, адвокати за разводе имају јединствену тачку гледишта када је у питању брак. Видели су добре и лоше ствари и научили чега се треба клонити у сопственим браковима.

Тако је неколико адвоката поделило шта би требало избећи у комуникацији са сурпужником како би се створила позитивна и здрава атмосфера за живот.

Не проверавајте телефон свог партнера

Њујоршки адвокат за разводе Мерилин Чиниц рекла је да никада нец́е прегледати мејлове или текстуалне поруке свог мужа јер се води једноставним ставом:

- Ако се нађете у позицији у којој то желите, то вам вец́ говори да постоји проблем у браку. Ако сам била довољно сумњичава да почнем да њушкам, то је велики проблем. Осим тога, провера телефона вашег партнера без дозволе само успоставља образац тајновитог понашања у вези. Ако желите трајан брак, морате имати поверења - објаснила је за Хуфф Пост.

Не претите разводом

Адвокат за разводе из Атланте Ренди Кеслер рекао је да клијенти често прете прекидом брака мислец́и да ц́е то натерати супружника да промени своје понашање.

- Нажалост, то обично има супротан ефекат да супружник почне да се припрема за развод и планира га, што га чини вероватнијим. Зато се јако трудим да се не шалим о разводу. Поготово с обзиром на мој свакодневни посао адвоката за разводе - објаснио је за поменути магазин.

Не кривите партнера

За сукоб у вези „скоро никада није крива једна особа“. У здравој динамици, оба партнера могу да препознају своје грешке и сваки преузети одговорност за свој део, уместо да губе време упируц́и прстом један у другог.

Не кријте своје финансије

Многи Кеслерови клијенти се осец́ају као да немају јасну слику о својим брачним финансијама. Ако је неко умерен или суздржан када је новац у питању, то не слути добро за будуц́ност везе.

Не свађајте се око порука

- Дигитална комуникација лако се може погрешно протумачити, посебно у тону и не препоручује се за било какву суштинску поруку - саветује њујоршка адвокатица за разводе Дана Стутман.

Боље вам је да водите озбиљније разговоре лично, када своју поруку можете пренети изразима лица, говором тела и тоном гласа поред речи.

Не говоре ствари које се не могу вратити

- Чак и ако је то потпуно оправдано, назвивати супружника погрдним именима ће друга страна запамтити изнад било ког другог дела разговора. Зато је важно да парови науче како да решавају конфликт на здрав начин.

Не спречавајте свог партнера да се бави сопственим хобијима и пријатељствима

- Не би требало да будете угрожени тиме што ваш супружник има пријатеље, путује или има интересе које не делите. Независност побољшава брак - објаснила је Мерилин за Хуфф Пост.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas