Oglas
· · Komentari: 0

Advokati za razvod objašnjavaju šta su temelji dobrog braka: Ovo nikada neće raditi

Advokati porodičnog prava pokušavaju da izbegnu određena ponašanja sa svojim supružnicima

1688298701_def8252762b5f29a4a1f2091d2fce19cb475a060.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

S obzirom na profesiju, advokati za razvode imaju jedinstvenu tačku gledišta kada je u pitanju brak. Videli su dobre i loše stvari i naučili čega se treba kloniti u sopstvenim brakovima.

Tako je nekoliko advokata podelilo šta bi trebalo izbeći u komunikaciji sa surpužnikom kako bi se stvorila pozitivna i zdrava atmosfera za život.

Ne proveravajte telefon svog partnera

NJujorški advokat za razvode Merilin Činic rekla je da nikada neće pregledati mejlove ili tekstualne poruke svog muža jer se vodi jednostavnim stavom:

- Ako se nađete u poziciji u kojoj to želite, to vam već govori da postoji problem u braku. Ako sam bila dovoljno sumnjičava da počnem da njuškam, to je veliki problem. Osim toga, provera telefona vašeg partnera bez dozvole samo uspostavlja obrazac tajnovitog ponašanja u vezi. Ako želite trajan brak, morate imati poverenja - objasnila je za Huff Post.

Ne pretite razvodom

Advokat za razvode iz Atlante Rendi Kesler rekao je da klijenti često prete prekidom braka misleći da će to naterati supružnika da promeni svoje ponašanje.

- Nažalost, to obično ima suprotan efekat da supružnik počne da se priprema za razvod i planira ga, što ga čini verovatnijim. Zato se jako trudim da se ne šalim o razvodu. Pogotovo s obzirom na moj svakodnevni posao advokata za razvode - objasnio je za pomenuti magazin.

Ne krivite partnera

Za sukob u vezi „skoro nikada nije kriva jedna osoba“. U zdravoj dinamici, oba partnera mogu da prepoznaju svoje greške i svaki preuzeti odgovornost za svoj deo, umesto da gube vreme upirući prstom jedan u drugog.

Ne krijte svoje finansije

Mnogi Keslerovi klijenti se osećaju kao da nemaju jasnu sliku o svojim bračnim finansijama. Ako je neko umeren ili suzdržan kada je novac u pitanju, to ne sluti dobro za budućnost veze.

Ne svađajte se oko poruka

- Digitalna komunikacija lako se može pogrešno protumačiti, posebno u tonu i ne preporučuje se za bilo kakvu suštinsku poruku - savetuje njujorška advokatica za razvode Dana Stutman.

Bolje vam je da vodite ozbiljnije razgovore lično, kada svoju poruku možete preneti izrazima lica, govorom tela i tonom glasa pored reči.

Ne govore stvari koje se ne mogu vratiti

- Čak i ako je to potpuno opravdano, nazvivati supružnika pogrdnim imenima će druga strana zapamtiti iznad bilo kog drugog dela razgovora. Zato je važno da parovi nauče kako da rešavaju konflikt na zdrav način.

Ne sprečavajte svog partnera da se bavi sopstvenim hobijima i prijateljstvima

- Ne bi trebalo da budete ugroženi time što vaš supružnik ima prijatelje, putuje ili ima interese koje ne delite. Nezavisnost poboljšava brak - objasnila je Merilin za Huff Post.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas