· · Коментари: 0
ВЕЗЕ

Знате ли зашто чак 12 одсто људи на послу КРИЈЕ ВЕЗУ?

Стручњаци нас уверавају да ће ова статистика драстично да се мења у наредном периоду, јер модеран човек све више времена проводи на послу и све мање има прилику да партнера сретне на некој другој “локацији”.

Depositphotos_167018414_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Да ли чињеница да смо неког упознали на послу, јер нисмо имали времена да излазимо и дружимо се, умањује снагу овакве романсе? Или је место сусрета уопште не одређује?

Прочитаје још: Прочитајте ПЕТ најпоузданијих знакова да сте срели ОСОБУ ЗА ЦЕО ЖИВОТ

- У начелу, свака љубавна прича је посебна и свака помало личи на друге због тога је погрешно правити  генерализације, али постоји нешто што би могло да се изведе као заједничко за већину веза или бракова партнера који су заправо колеге - каже Марија Вицковић, психолог и психотерапеут.

Има нека тајна веза Фото: Депозитфото
Свака веза почне као тајна и крије је 97% парова.

Свака романса између колега започне као тајна - показала је студија научника из Бостона. Истраживачи су спровели студију у великој компанији, када је 76 одсто испитаника признало да је флертовало, било у емотивној или искључиво сексуалној вези са особом из канцеларије. Чак 97 одсто парова се на почетку крило од осталих колега.

Наша саговорница каже да су овакви подаци очекивани и да би могли да се препишу у сваки други колектив.

- Сваки почетак је неизвестан и никада не знамо у шта може да се изроди учестало испијање кафе са колегом, “меркање” испод обрва, загрљај, пољубац или секс - каже психолог.

Крију с разлогом Фото: Депозит
Чак 12% крије везу, јер је то, уствари, прељуба.

Међутим, бостонско истраживање је још показало да је један од главних разлога тајности то што се колеге налазе у односу подређени-надређени на радном месту, а 12 одсто испитаника се крило због бурме на прсту, чувајући тако брак.Такве везе у највећем броју случајева остану тајне и никада до краја реализоване.

- Погрешно је ове везе називати успутним и млаким, зато што оне у смислу развијања емоција, препознавања енергије, искре у очима, јачине физичке привлачности имају потенцијал као и могу да прерасту у срећан брак - објашњава Вицковићева.

Прочитајте још: Жене које прве приђу мушкарцу су у ПРЕДНОСТИ

Није ретко да су емотивни партнери и одлични сарадници, али понекад је љубав међу колегама камен спотицања за пословни успех. Дешава се да саботирају једно друго на радном месту, подмећу ногу, износе партнеров прљав веш у колективу. Чини ми се да је најчешћа последица емоционалног раскида колега, покушај избегавања, док се страсти не смире.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.