Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чувено правило "4П" у љубави: Проверите да ли сте у здравој и стабилној вези

Одавно је познато да емоције нису једини предуслов добре везе

1655376653_pexels-drew-rae-1174958.jpg
Фото: Pexels
Oglas

Није свака особа, а ни веза добра по нас саме. Да бисмо здрав и стабилан однос са особом према којој имамо емоције, потребно је да буде испуњено више фактора. Чврсту повезаност са партнером осетимо када се са њим повежемо на више нивоа. Поред праве особе можемо остварити своје потенцијале, док токсични односи могу бити веома штетни по наше ментално здравље.

Многи терапеути истакли су правило "4П" за здраву и успешну везу.

1. Привлачност

Почетак сваке љубавне везе јесте физичка и ментална привлачност. Морамо осетити да нам је одређена особа атрактивна, да волимо начин на који се понаша, смеје. Она мора у нашим очима да се издаваја од других, иначе је не можемо разматрати као потенцијал  за љубавни однос.

Прочитајте још: Мали савети који у браку могу да значе много: Имајте на уму да нико није савшен

2. Поверење

Ово је једна од најбитнијих "ставки" са овог кратког списка. Поверење подразумева и да пред вољеном особом можемо бити ми какви јесмо у стварности, без потребе скривања. Осим тога, особа у коју имамо поверења неће нас доводити у ситуације да сумњамо у себе, да се преиспитујемо или да имамо потребу да контролишемо партнерове кораке.

3. Поштовање

Љубави не може бити без поштовања. Неко ко вас заиста воли неће дозволити да се осећате увређено, мање вредно или постиђено. Потребно је да наш партнер поштује нашу личност, изборе и слободу. Наравно, и ви морате ценити и поштовати свог партнера. Поштовање је узајмна ствар.

Прочитајте још: 6 АФРОДИЗИЈАКА које су користистили стари Грци: Аристотел је бирао сочиво и шафран за ЈАК ЛИБИДО

4. Преданост

Тек онда када осетимо праву љубав и истинске емоције спремни смо да се потпуно предамо некоме. Ово подразумева и да смо спремни бити за вољену особу и када је тешко и уложити труд и време. Преданост значи безусловна подршка, спремност на уступке, разумевање, али и остајање уз партнера и када је тешко.

Бонус видео:

 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas