Oglas
· · Komentari: 0

Čuveno pravilo "4P" u ljubavi: Proverite da li ste u zdravoj i stabilnoj vezi

Odavno je poznato da emocije nisu jedini preduslov dobre veze

1655376653_pexels-drew-rae-1174958.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Nije svaka osoba, a ni veza dobra po nas same. Da bismo zdrav i stabilan odnos sa osobom prema kojoj imamo emocije, potrebno je da bude ispunjeno više faktora. Čvrstu povezanost sa partnerom osetimo kada se sa njim povežemo na više nivoa. Pored prave osobe možemo ostvariti svoje potencijale, dok toksični odnosi mogu biti veoma štetni po naše mentalno zdravlje.

Mnogi terapeuti istakli su pravilo "4P" za zdravu i uspešnu vezu.

1. Privlačnost

Početak svake ljubavne veze jeste fizička i mentalna privlačnost. Moramo osetiti da nam je određena osoba atraktivna, da volimo način na koji se ponaša, smeje. Ona mora u našim očima da se izdavaja od drugih, inače je ne možemo razmatrati kao potencijal  za ljubavni odnos.

Pročitajte još: Mali saveti koji u braku mogu da znače mnogo: Imajte na umu da niko nije savšen

2. Poverenje

Ovo je jedna od najbitnijih "stavki" sa ovog kratkog spiska. Poverenje podrazumeva i da pred voljenom osobom možemo biti mi kakvi jesmo u stvarnosti, bez potrebe skrivanja. Osim toga, osoba u koju imamo poverenja neće nas dovoditi u situacije da sumnjamo u sebe, da se preispitujemo ili da imamo potrebu da kontrolišemo partnerove korake.

3. Poštovanje

LJubavi ne može biti bez poštovanja. Neko ko vas zaista voli neće dozvoliti da se osećate uvređeno, manje vredno ili postiđeno. Potrebno je da naš partner poštuje našu ličnost, izbore i slobodu. Naravno, i vi morate ceniti i poštovati svog partnera. Poštovanje je uzajmna stvar.

Pročitajte još: 6 AFRODIZIJAKA koje su korististili stari Grci: Aristotel je birao sočivo i šafran za JAK LIBIDO

4. Predanost

Tek onda kada osetimo pravu ljubav i istinske emocije spremni smo da se potpuno predamo nekome. Ovo podrazumeva i da smo spremni biti za voljenu osobu i kada je teško i uložiti trud i vreme. Predanost znači bezuslovna podrška, spremnost na ustupke, razumevanje, ali i ostajanje uz partnera i kada je teško.

Bonus video:

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas