Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ И ВИ ОВО СМАТРАТЕ ПРЕЉУБОМ? Понашање које може да вас кошта везе или брака, а многи га схватају олако

Микропревара је појам који се све чешће користи да опише облике понашања за које су многи уверени да нису издаја партнера

1702808971_shutterstock_1030868155.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи од нас су то урадили или се догодило нама – "лајковали" смо фотографију некоме коме не би требало или се предуго задржали у разговору који је био очигледно кокетирање.

Ове радње нису варање, нити показују да је неко имао жељу и намеру да вара, али се у последње време назива "микропреваром".

 

Шта је микроварање?

Микропревара је понашање које није озбиљно као неверство, али само по себи ствара утисак да сте издали, изневерили, преварили некога.


Таква дела могу да узнемире другу страну, а њена осећања су важна, зар не?

У микроварање спадају:

  • флертовање или дељење сексуалне енергије с неким
  • "лајковање" и дељење комплимената некоме поред провокативног садржаја који дели на друштвеним мрежама
  • одржавање емоционално интимне везе с бившим љубавима или флертовање с њима
  • непостављање јасне границе с неким ко делује заинтересовано за вас или минимизирање и скривање статуса везе од њега/ње
  • давање броја мобилног телефона некоме (ко има романтичне или сексуалне намере)
  • придруживање сајту за упознавање
  • трошење новца на другу особу
  • причање негативних ствари о вези, нарочито некоме за кога сте заинтересовани
  • одржавање сталне комуникације с неким, држање те комуникације делимично или потпуно у тајности
  • тражење утехе и везе с неким док у вашој вези постоји напетост
  • Како микроварање утиче на везу?


Емоционална интимност, флертовање и тајновитост, који су укључени у микроварање, могу временом да наруше везу, поверење у њој и осећај сигурности.

Ипак, оно што се сматра микроварањем неки људи не виде тако, па им чак није ни смислено да некога то може да повреди. Лори Крет, лиценцирана терапеуткиња и суоснивачица Института за односе "Аспен", каже за Масхабле да је тешко направити јасну листу понашања које се универзално сматрају микроварањем. Сваки пар, наиме, има своје дефинитиције прељубе и где се повлаче црвене линије.

– Посвећене везе захтевају доследан напор, а усмеравање нечије емоционалне и сексуалне енергије на људе и односе изван партнера значи да дозвољавате да интимност ваше везе стагнира – упозорава Лори Крет.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas