Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је ваш ПАРТНЕР спреман да оснује породицу са вама? Седам СИГНАЛА који поручују да не планирате будућност са њим

Седам знакова да ваш емотивни партнер још увек није спреман да оснује породицу са вама

1709740601_Foto-Shutterstock-ljubav.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кретање кроз пејзаж љубави и односа може бити узбудљива авантура, али може бити исто тако и прилично сложена. То је путовање које захтева искреност, емпатију и јасну комуникацију, посебно када сте спремни да направите следећи корак као што је подзиање везе на виши ниво као што су брак и породица.

Међутим, можда не желе сви исте ствари. Понекад особа са којом сте можда није спремна да се скраси и прихвати родитељство. И то је у реду. Важно је разумети да сви имамо своје временске оквире и путеве.

Али како да препознате да ваш партнер није спреман за то? На које знакове треба обратити пажњу? Не ради се увек о очигледном одбијању или експлицитним разговорима.

Понекад се ради о суптилним знаковима и основним понашањима која могу указивати на оклевање.Ево неколико знакова на које треба да обратите пажњу.

1) Избегава да разговара о будућности

Један од најоткривенијих знакова да особа није спремна да се скраси и оснује породицу је оклевање да разговара о будућности. Ово оклевање се може манифестовати на различите начине.

На пример, када покренете теме везане за дугорочну посвећеност или оснивање породице, партнер може брзо променити тему или дати нејасне, необавезујуће одговоре. Такође би могао да избегне прављење планова који укључују будуће обавезе, као што је резервација одмора неколико месеци унапред или разговор о томе где бисте обоје желели да живите у наредним годинама.

Ово не мора да указује на недостатак љубави или посвећености вама. Вероватније је то знак његове несигурности у погледу спремности да учини следећи велики корак.

2) Даје предност својој слободи

Постоји одређени ниво слободе који се редефинише када неко одлучи да се скраси и оснује породицу. То не значи да је изгубљена сва лична слобода, али се приоритети мењају.

Ако ваш партнер доследно наглашава своју потребу за личном слободоми плаши се идеје да је жртвује, можда неће бити спреман за следећи корак. На пример, ако је више заинтересован за спонтана путовања са пријатељима или даје предност свом личном простору и времену у односу на заједничка искуства, можда сигнализира невољност да се одрекне свог тренутног начина живота.

Речима Ралфа Валда Емерсона: „Бити свој у свету који стално покушава да од тебе направи нешто друго је највеће достигнуће. За појединце је важно да пронађу сопствену равнотежу између личне слободе и заједничке одговорности пре него што се упусте у значајну животну промену као што је оснивање породице."

3) Није финансијски стабилан/а

Још један потенцијални знак да партнер није спреман да се скраси и заснује породицу је ако му је финансијска ситуација нестабилна или ако се не труди да је постигне. Оснивање породице је значајна одговорност и захтева одређени ниво финансијске спремности да се задовоље потребе породице.

Ако се ваш партнер често мучи са управљањем финансијама, живи од плате до плате или има ноншалантан став према штедњи или улагању, то може указивати на то да он није спреман за финансијске обавезе које долазе са сређивањем и оснивањем породице.

Финансијска спремност није само поседовање велике своте новца, већ се ради о разумевању вредности новца, способности да мудро планирате буџет, штедите за будућност и доносите паметне финансијске одлуке.

4) Бори се са емоционалном доступношћу

Емоционална недоступност је критична компонента сваке здраве везе пуне љубави, посебно када се размишља о оснивању породице. Ако се ваш партнер бори са емоционалном недоступношћу, то може указивати на то да још није спреман за дубљу посвећеност која долази са породичним животом.

Емоционална доступност укључује способност отвореног изражавања осећања, емпатичног слушања и руковања емоционалном интимношћу. Ради се о присуству, рањивости и подршци.

Ако ваш партнер често делује одвојено, одбацује или умањује ваша осећања или избегава емоционалне разговоре, можда се бори са емоционалном доступношћу, пише сајт Хацк Спирит.

То може бити због различитих разлога, траума из прошлости, страха од рањивости или недостатка емоционалне интелигенције. Препознавање овога не значи да га кривите или осуђујете, већ да разумете где се налази на свом личном путу.

5) Партнер је превише зависан од вас

Иако може изгледати као знак љубави и привржености када се ваш партнер у великој мери ослања на вас, то такође може значити да није спреман да се скраси и заснује породицу.

Овај облик зависности може варирати од ослањања на вас за емоционалну подршку до зависности у доношењу одлука или чак испуњавању свакодневних потреба.

У балансираној вези, оба партнера се могу ослонити једно на друго ради подршке, али такође задржавају своју индивидуалност и могу да функционишу независно. Када један партнер постане превише зависан, то може указивати на недостатак личног раста или самопоуздања, што су витални атрибути када се размишља о родитељству.

Запамтите, истинско оснаживање долази од преузимања одговорности за наше животе. Ово укључује могућност да стојимо на сопственим ногама, а да се такође можемо ослонити на друге када је то потребно. 

6) Нерадо се жртвује

Оснивање породице укључује жртвовање, било да се ради о личном времену, амбицијама у каријери или чак неким животним изборима. Ако ваш партнер не жели да се жртвује или да прави компромисе, то може указивати на то да он није спреман за посвећеност коју породица захтева.

Ова невољност може бити очигледна у малим свакодневним одлукама или већим животним изборима. Можда није вољан да прави компромисе у вези са својим плановима за викенд или оклева да размотри могућности запошљавања које нуде бољу равнотежу између посла и приватног живота, али можда мање престижа или прихода.

7) Не делите заједничке вредности

На крају, и можда најважније, ако ваш партнер не дели ваше основне вредности, посебно оне везане за породични живот и родитељство, то би могао бити знак да он није спреман да се скраси и заснује породицу са вама.

Вредности делују као наши водећи принципи у животу. Они обликују наше одлуке, поступке и начин на који гледамо на свет. Ако се вредности вашег партнера значајно разликују од ваших када је у питању породични живот, то би могло довести до сукоба и незадовољства.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas