Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА

Да ли сте се икада запитали због чега је ПЕНИС у облику печурке? Ово је разлог

Већина момака зна тачно како изгледа њихов понос, али да знате зашто има облик печурке?

1651563375_pecurka.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Величина и облик пениса изузетно је битан мушком роду, али то сада није главна тема, јер се бавимо његовим изгледом, односно разлогом због ког подсећа на печурку.

Прочитајте још: Да ли су мушкарци су ипак СЛАБИЈИ ПОЛ? Ево како да препознате да су у КРИЗИ СРЕДЊИХ ГОДИНА и шта жене морају урадити

Теорија која стоји иза овога је прилично једноставна - у суштини мушкарци су желели да буду сигурни да су они баш ти који ће наставити лозу и једини који жени могу да омогуће да остане трудна.  Професор Гордон Галуп са Државног универзитета у Њујорку, предводио је тим научника како би истражили анатомију људског пениса и његову употребу, пре скоро две деценије.

Утврдили су да се еволуција побринула за његов изглед, како би се повезао са неверством.  Открили су да би потисак пениса - и гребен који одваја главу од осовине - заправо могао да помогне да се вагина и репродуктивни систем жене очисте од сперме претходног љубавника. То значи да би нови партнер уклонио сваку конкуренцију и заменио је сопственим семеном.

Тестирали су ову теорију у лабораторији - са пенисима од латекса и моделом вагине

Мешајући скроб и воду заједно, открили су да гребен око врха мушког пениса може да извуче више од 90 одсто замене за "семену течност", само једним потиском.

-Наиме, ако би жена имала однос са више од једног мушкарца у кратком временском периоду, то би омогуц́ило следец́ем партнеру да "избаци" семе претходног љубавника, пре него што испусти своје - објаснио је професор и додао: 

Теорија датира од пре неколико векова када су жене имале секс са бројним партнерима, како би повећале своје шансе да затрудне.

Прочитајте још: Одговор на вечито питање жена: Ево шта све мушкарци РАДЕ ПОГРЕШНО

- Наша теорија је да су као последица надметања за очинство, мушкарци развили јединствено конфигурисане полне органе који функционишу тако да истискују семе из вагине коју су оставили други партнери. Дакле, пенис у облику "печурке" омогућава мучкарцима да својим семеном замене оно које су оставили њихови ривали - закључио је тим научника. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas