Oglas
· · Komentari: 0
NAUČNA ISTRAŽIVANJA

Da li ste se ikada zapitali zbog čega je PENIS u obliku pečurke? Ovo je razlog

Većina momaka zna tačno kako izgleda njihov ponos, ali da znate zašto ima oblik pečurke?

1651563375_pecurka.jpg
Foto: unsplash.com
Oglas

Veličina i oblik penisa izuzetno je bitan muškom rodu, ali to sada nije glavna tema, jer se bavimo njegovim izgledom, odnosno razlogom zbog kog podseća na pečurku.

Pročitajte još: Da li su muškarci su ipak SLABIJI POL? Evo kako da prepoznate da su u KRIZI SREDNJIH GODINA i šta žene moraju uraditi

Teorija koja stoji iza ovoga je prilično jednostavna - u suštini muškarci su želeli da budu sigurni da su oni baš ti koji će nastaviti lozu i jedini koji ženi mogu da omoguće da ostane trudna.  Profesor Gordon Galup sa Državnog univerziteta u NJujorku, predvodio je tim naučnika kako bi istražili anatomiju ljudskog penisa i njegovu upotrebu, pre skoro dve decenije.

Utvrdili su da se evolucija pobrinula za njegov izgled, kako bi se povezao sa neverstvom.  Otkrili su da bi potisak penisa - i greben koji odvaja glavu od osovine - zapravo mogao da pomogne da se vagina i reproduktivni sistem žene očiste od sperme prethodnog ljubavnika. To znači da bi novi partner uklonio svaku konkurenciju i zamenio je sopstvenim semenom.

Testirali su ovu teoriju u laboratoriji - sa penisima od lateksa i modelom vagine

Mešajući skrob i vodu zajedno, otkrili su da greben oko vrha muškog penisa može da izvuče više od 90 odsto zamene za "semenu tečnost", samo jednim potiskom.

-Naime, ako bi žena imala odnos sa više od jednog muškarca u kratkom vremenskom periodu, to bi omogućilo sledećem partneru da "izbaci" seme prethodnog ljubavnika, pre nego što ispusti svoje - objasnio je profesor i dodao: 

Teorija datira od pre nekoliko vekova kada su žene imale seks sa brojnim partnerima, kako bi povećale svoje šanse da zatrudne.

Pročitajte još: Odgovor na večito pitanje žena: Evo šta sve muškarci RADE POGREŠNO

- Naša teorija je da su kao posledica nadmetanja za očinstvo, muškarci razvili jedinstveno konfigurisane polne organe koji funkcionišu tako da istiskuju seme iz vagine koju su ostavili drugi partneri. Dakle, penis u obliku "pečurke" omogućava mučkarcima da svojim semenom zamene ono koje su ostavili njihovi rivali - zaključio je tim naučnika. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas