Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПТИРИЋИ

Да ли су ЗАЉУБЉЕНИ рационални? ХРАБРИЈИ свакако јесу!

Често каже да заљубљена особа не може рационално да расуђује, јер јој је "помућен" ум због лептирића у стомаку, али поједини научници то демантују.

1604158406_DepoyitSRCA.png
Фото: Депозитфото
Oglas

И износе низ аргумената у корист људи који, како наводе, најбоље одлуке доносе управо у тренутку највеће заљубљености.

Прочитајте још: ШТА ТО ФАТАЛНА ЖЕНА ИМА ШТО „ОБИЧНА“ НЕМА? Ових 10 ОСОБИНА их одликује!

Истраживачи са Универзитета Минесота спровели су студију која је показала да су они храбрији, склонији да у свакој ситуацији "пресеку" без много размишљања, самосталнији су у одлучивању и осећају да имају ветар у леђа, за разлику од оних који нису у фази заљубљености, јер су тада плашљивији, више се приклањају мишљењу већине и обично пропуштају добре прилике, мислећи да само купују време.

Заљубљени су храбрији, а остали су рационални и стално мере одлуку.

Истраживање је показало и да им је интуиција много боља, што су научници објаснили чињеницом да су им чула надражена најлепшим осећањем, па углавном не греше у процени. То нарочито важи за однос и доношење одлука у вези са послом. Стручњаци су тиме потврдили почетну претпоставку да на доношење животних одлука највише утичу два осећања - страх и љубав.

Прочитајте још: "Ми све радимо УДВОЈЕ, имамо НАШЕ ритуале" и ПРОЂЕ живот са ПОГРЕШНОМ особом!

- О важним стварима немојте да одлучујете у тренуцима када се осећате престрашено, рањиво и незаштићено, јер ћете вероватно погрешити и касније се кајати - саветују стручњаци који су радили ово истраживање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas