Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ВАШ ПАРТНЕР МАШТА О НЕКОМ ДРУГОМ? Постоји разлика између потребе за простором и изненадног удаљавања

Кажу да превара почиње прво у мислима, стога обратите пажњу да ли ваш партнер показује знаке проблематичног понашања.

1697540556_123.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Превара је чин који углавном разара емотивну заједницу, првенствено због чина издаје и губитка поверења. Многи људи који су прошли кроз ово искуство говоре како им је најболнији моменат био "нож у леђа", а не замисао партнера са другом особом.

Но, Достојевски је у писмима својој жени Ани рекао: "Никад те нисам преварио, чак ни у мислима".

Да ли постоји тако нешто као што је превара у мислима? Иако стручњаци кажу да је нормално да с времена на време маштамо о неком узбудљивом, ипак и у томе постоји граница.

А како знати да ли је ваш партнер прелази? Обратите пажњу на следеће знаке.

1. Помиње нечије име често

У књизи „Дневник Бриџит Џонс“, јунакиња говори о забрињавајућем периоду када њен партнер почне да убацује име друге жене у разговор. Ово је дефинитивно један од знакова да машта о неком другом, јер је у људској природи да имамо тенденцију да више причамо о људима који су нам увек на уму.

- Мој партнер и ја смо били заједно око две године када је он изненада почео да стално изговара име жене са којом је радио. Увек је било „Алисон ово каже“, „Алисон препоручује ту марку житарица“ и тако даље. Било је прилично очигледно да је маштао о неком другом док је био у вези са мном. А то се доказално тачним - наводи Кели, инжењер из Чикага.

2. Одбија да прича о будућности и избегава интиму

- Кад год сам покушао да разговарам о будућим плановима са својим трогодишњим партнером, он би се некако затворио или гунђао и рекао: „Можемо ли о томе касније?“ Касније сам сазнао да је у то време био у својеврсној емоционалној афери са неким другим - каже Крис из Тексаса.

Било да се ради о викенду, састанку са породицом или веридби, неко ко избегава да разговара о будућности текуће везе сигуран је знак да не може да престане да машта о неком другом.

Када неко машта о неком другом док је у вези, претвараће се да слуша и да је присутан, али није. Такође ће бити изнервиран ако партнер покушава да успостави блискост.

Уобичајено је да се људи толико укључе у своје царство фантазије да забораве да је у њиховим стварним односима потребно да буду присутни и да у најмању руку практикују добро и активно слушање.

3. Промена у рутини

Наравно, свако има право на приватност, било да је у вези или не. Не морате да знате које текстуалне поруке ваш партнер добија или са ким разговара.

Међутим, ако ваш партнер изгледа запањено или криво када прекинете телефонски позив или сесију слања СМС-ова или ако прима превише „пословних порука“ касно увече, то би могао бити разлог за узбуну. Један од знакова да машта о неком другом је да се стално плаши да ће бити "ухваћен на лицу места".

Опет, бити у романтичној вези не значи да проводите сваки тренутак заједно. Свако треба свој простор и време насамо. Али постоји разлика између потребе за простором и изненадног удаљавања од партнера.

Дакле, ако се ваш мушкарац повлачи мало предалеко у своју "мушку пећину" и негодује што уопште мора да проводи време са вама, можда се, ипак, нешто дешава,  преноси "Бонобологy".

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas