Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дешава се све чешће: Шта је то ЕМОЦИОНАЛНА ПРЕЉУБА? Психолози упозоравају да у 99% случајева настаје из ЈЕДНОГ РАЗЛОГА

Овај вид преваре познат је и као "неверство срца"

1666345069_priscilla-du-preez-ELnxUDFs6ec-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Без обзира што емоционална прељуба не подразумева физички контакт и интимност, она као и “права” прељуба може озбиљно да утиче на вашу везу.

Психолози истичу да је емоционалну аферу теже утврдити, јер није пређена граница у физичком контакту, већ партнер тражи емоционалне потребе код неког другог. Емоционална превара не мора да садржи пољупце, грљење, вођење љубави, веч када је особа у браку или у озбиљној вези, а даје неком другом више времена, енергије и осећања него свом партнеру.

Овај вид прељубе, познат као “неверство срца”, углавном почиње безазлено, без било какве намере долази до дружења, разговора, блискости, а када се појаве емоције и искре, повећава се ризик од класичне прељубе.

Прочитајте још: "Први пут сам се са мужем пољубила на дан венчања": Млада поделила причу која би многе изненадила

Психолог Кети Никерсон, тврди да 99 одсто емоционалних афера “почиње на исти начин” – када партнер почне са неким другим да дели потешкоће и детаље из своје везе. То може бити колега, комшија, пријатељ, познаник…

Разговори често почињу довољно невино, а ви само кажете да су ствари у вези сада тешке. Али онда, добијате све више подршке, осећате да желите да пошаљете поруку тој особи све време, осећања почињу да се развијају – објашњава Никерсон.

Због чега људи о незадовољству у вези причају са другима, уместо да разговарају са партнером?

Тражење поверљивог лица ван ваше везе свакако је пут до емоционалне афере, али жеља да се повежете са неким другим је скоро увек знак да вам нешто у тренутном односу недостаје, кажу стручњаци. Када прича са трећом особом о својој вези, партнер очекује одобравање, подршку разумевање и то добија, док у вези влада несклад.

Тада се могу појавити осећања. Питање је да ли је партнер испричао и једну другу страну приче, јер је вероватно да је трећој страни изнео само свој проблем и себе представио као некога ко је пожртвован у целом односу.

Прочитајте још: Истраживања показала све супротно од очекиваног: Ево ко највише вара у везама

Терапеути препоручују да се о сваком проблему и незадовољству у односу отворено и искрено разговара са партнером. Једино тако можете да побољшате ваш однос и учините да се развија.

Стручњаци саветују да уколико не можете да разговарате са партнером о неким осећањима, размислите о томе да се обратите терапеуту или психологу за помоћ. Са друге стране, ако је незадовољство учестало и ваш партнер не жели да ради на вези упркос разговорима и вашим покушајима, можда је време да размислите да ли вреди остати у таквом односу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas