Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет показатеља СРЕЋНЕ ВЕЗЕ: Да ли правите компромисе и обраћате пажњу на комуникацију?

Да ли икада погледате срећне парове око себе и запитате се: „Која је њихова тајна?“ Шта претвара обичну везу у дубоко повезано партнерство?

1701074428_shutterstock_2246694593.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако се преиспитујете да ли се налазите у испуњеном и квалитетном односу, постоје одређени знакови, који вам могу на то указати. Ових 10 ствари показују да сте у срећној вези са партнером.

1) Поштујете се међусобно

Тајна сваке успешне везе је поштовање. Једна од ствари која омогућава паровима да имају дубок однос је поверење и прихватање, које је једино остварљиво ако се људи међусобно поштују. Поштовање значи да вреднујете мишљење партнера, чак и када је у супртоности са вашим. То такође значи разумевање потребе за границама и важности давања простора једни другима.

2) Можете разговарати о било чему

У вези треба да се осећате слободно да кажете било шта о било чему, без икаквог суздржавања. Уколико вам је непријатно да о нечему причате са партнером, то значи да имате одређени вид блокаде и неповерења. Партнерски однос представља сигурну зону у ком можете да разговарате и о најлуђим идејама и највећим страховима, а да вас партнер не схвати погрешно. Такав вид интимности, изузетно јача везу.

3) Једноставно решавате проблеме

Када некога волите и имате дубоку везу са њим, не желите да „побеђујете“ у расправама, већ желите да пронађете средину и да решите сукоб што је пре могуће како бисте се вратили нормалном функционисању. Несугласице су природан део сваке везе, али су дубоко повезани парови савладали уметност решавања сукоба. Њихова тајна је у томе што приступају са стрпљењем, емпатијоми спремношћу да пронађу компромис.

4) Имате поверења једно у друго

Поверењезначи да се осећате сигурно поред партнера јер знате да никада вас никада не би изневерио. Двоје људи који верују једно другом не питају се: „Да ли ме он заиста воли?“ или „Да ли ме она вара?“ јер имају потпуно поверење једно у друго. Поверење доноси мир и хармонију у везу, док недостатак доноси невоље.

5) Дајете простор једно другом

Није здраво уколико особа не даје партнеру лични простор и свуда иде са њим. Оно је оно што је сјајно код парова који су дубоко повезани, јесте што препознају важност личног простора. На пример да оду одвојено на отпутују, друже се са пријатељима или просто проведу одређено време у самоћи. Дајући једни другима простор, дозвољавамо да растемо. Такође, одвојено време нам даје прилику да недостајемо партнеру.

6) Проводите квалитетно време заједно

Зависи од динамике везе, али не може сваки пар да проведе много времена заједно због различитих обавеза, зато је њихов мото „квалитет над квантитетом“.Воде рачуна да сваки тренутаккоји проведу заједно буде испуњен.Они цене време које проведу заједно, без обзира шта раде. Било да се ради о романтичној вечери уз свеће, авантуристичком бекству или лежерном гледању филмова.

7) Делите исте циљеве и вредности

Истина је да ако двоје људи не деле бар неке циљеве и вредности, њихова веза нема много шансе..Део сазнања да сте у „правој“ вези је ако имате емоције према другој особи, а други део је да делите дугорочне циљеве и вредности. Размислите о томе: ако једна особа жели да путује и забавља, а друга особа жели да се скраси и заснује породицу, како ће то успети? Парови који су срећни заједно, деле исту визију будућности.

8) Подржавате се међусобно

Понекад људи наиђу на неке тешке тренутке у животу. Партнери који су компатибилни, пролазе заједно кроз добре и лоше ствари. Права особа се радује партнеровом успеху и срећи, али исто тако је ту да пружи руку се не осећа добро.

9) Интимни сте

Квалитетан сексуални живот продубљује емоционалну повезаност између партнера. Страст је изузетно битна у вези. зато је размењивање телесне енергије начин да се изрази љубав и наклоност, као и да се повежемо са другом особом на дубљем, интимнијем нивоу.

10) Правите компромисе и опраштате

Веза не може напредовати ако се једна страна стално љути.Сви грешимо и није увек лако опростити. Али је оно што делите са својим партнером много важније од било које грешке. Да би се излечили и кренули даље, морају да се ослободе сваког вида љутње. Компромис је изузетно важан за однос. Сви људи су различити и нормално је да не желе увек исте ствари и да немају исте потребе, зато је битна квалитетна комуникација која ће омогућити да се нађу на пола пута и да обоје буду задовољни.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas