· · Коментари: 0

Главни проблем веза и бракова: Решава се лако, али потребно је да схватимо да постоји

Вероватно сте са толико различитих страна чули реченицу "Комуникација је кључна"

1673433667_shutterstock_1657558288.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Психолози ће се сложити да темељ отворене комуникације води до јаке и здраве везе која може издржати тест времена.

Када парови не деле једни с другима и не решавају своје неизбежне сукобе са поштовањем, то може довести до прекида комуникације. Прекиди у комуникацији један су од најчешц́их разлога за развод.

жЈедна студија објављена у „Психологији парова и породице“ известила је да прекид у комуникацији често доводи до претераног сукоба и свађе, које није лако решити због немогуц́ности пара да отворено разговарају једно са другим, преноси Тхе Лист. 

Прочитајте још: Суочите се са собом: Препознајте сигнале који указују да ВИ САБОТИРАТЕ ВАШУ ВЕЗУ

Циклус лоше комуникације се наставља и обе стране на крају пате. На срец́у, ови циклуси се могу прекинути, али прво је важно идентификовати корен проблема у комуникацији.

Да ли ви и ваш супружник проводите квалитетно време заједно?

Према истраживачком центру Пев, љубав и дружење су далеко главни разлог зашто се људи одлучују за брак. Али након венчања, многи парови упадну у рутину и забораве да дају приоритет томе да проводе време једно са другим као што су то чинили када су се забављали. Ако се ви и ваш супружник не трудите да уживате у друштву једно другог, могуће је да ћете почети да се удаљавате. Ово може довести до озбиљног недостатка комуникације и пораста незадовољства.

Уколико не проводите време заједно престаје учење једно о другоме. Ипак, не морате да проводите сваки тренутак заједно, време које проводите сами може чак и да ојача вашу везу. Али ако нисте заинтересовани за партнера или избегавате планове са њим, то није добар пут.

Прочитајте још: Четири фазе ТОКСИЧНЕ ВЕЗЕ: Препознајте је на време

Како се поново повезати са супружником након проблема са комуникацијом?

Ако ви и ваш партнер патите од прекида комуникације, не брините. Везе могу да преживе недостатак комуникације и да се врате јаче него икад. Обрада сопствених осец́ања пре него што се обратите партнеру са проблемом је одличан први корак. Одвојите време да тачно идентификујете. Када сте ви и ваш партнер мирни и отворени за дискусију, покушајте да не заслепите партнера интензивном комуникацијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.