Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једна реч може да уништи брак: Треба да је избегавате и у свађи

Несугласице и расправе су саставни део брака, чак и оног најстабилнијег и најбољег

1716386893_shutterstock_1312254920-2-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Колико год да волите свог партнера, природно је да понекад имате различите ставове или неке ствари у понашају које вас нервирају.

Међутим, једну реч никада не би требало да користите, чак ни у свађама, тврди брачна саветница Дебора Мекфејден за yоуртанго.цом.

"У питању реч развод. Једном када та реч изађе из ваших уста, не можете да је повучете, а може да нанесе вашем односу непоправљиву штету", рекла је она, па навела три разлога због којих је ова реч тако опасна за брак.

1. Манипулативна је

Када изговорите реч развод у свађи са партнером, то је вероватно да бисте га натерали да ућути, односно да ће то окончати расправу.

"То је чиста манипулација са ваше стране и можда ћете добити оно што желите у том тренутку, али ће проблем наставити да постоји и поново ће ’изаћи’".

2. Изазива стрес и анксиозност

Реч развод је попут ултиматума који дајете свом супругу, а то дефинитивно не утиче добро на ваш однос. Уколико овом речју прекидате расправу са партнером, он ће се можда "предати" из страха да вас не изгуби, а то је велики стрес који утиче на то да временом престане да се осећа сигурно у браку.

3. Због тога ће партнер разматрати развод

"Када ваш партнер чује реч ’развод’ у свађи, можда ће то доживети као претњу. Без обзира на то колико дуго сте у браку, не треба да користите реч развод, осим ако не намеравате да се разведете. Немојте да помињете развод у јеку расправе, како бисте себи осигурали ’победу’ тиме што ћете натерати партнера да се повуче из свађе", саветује Мекфејден.

Она истиче да претња разводом никада није начин да решите проблеме у свом односу, нити ће у томе помоћи. Ако редовно претите партнеру разводом у расправама, на крају ће можда доћи до тренутка када ће почети заиста да размишља о разводу.

Брачна саветница препоручује да престанете да користите реч развод у свађама, а да уместо тога почнете да радите на проблемима у вашем односу. Расправа ће повремено бити, што је сасвим нормално, али то не значи да ћете да се разведете. Да до тога не би дошло, потрудите се да конфликте решавате на фер начин и да проблеме не гурате под тепих.

(Yумама)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas