Oglas
· · Komentari: 0

Jedna reč može da uništi brak: Treba da je izbegavate i u svađi

Nesuglasice i rasprave su sastavni deo braka, čak i onog najstabilnijeg i najboljeg

1716386893_shutterstock_1312254920-2-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Koliko god da volite svog partnera, prirodno je da ponekad imate različite stavove ili neke stvari u ponašaju koje vas nerviraju.

Međutim, jednu reč nikada ne bi trebalo da koristite, čak ni u svađama, tvrdi bračna savetnica Debora Mekfejden za yourtango.com.

"U pitanju reč razvod. Jednom kada ta reč izađe iz vaših usta, ne možete da je povučete, a može da nanese vašem odnosu nepopravljivu štetu", rekla je ona, pa navela tri razloga zbog kojih je ova reč tako opasna za brak.

1. Manipulativna je

Kada izgovorite reč razvod u svađi sa partnerom, to je verovatno da biste ga naterali da ućuti, odnosno da će to okončati raspravu.

"To je čista manipulacija sa vaše strane i možda ćete dobiti ono što želite u tom trenutku, ali će problem nastaviti da postoji i ponovo će ’izaći’".

2. Izaziva stres i anksioznost

Reč razvod je poput ultimatuma koji dajete svom suprugu, a to definitivno ne utiče dobro na vaš odnos. Ukoliko ovom rečju prekidate raspravu sa partnerom, on će se možda "predati" iz straha da vas ne izgubi, a to je veliki stres koji utiče na to da vremenom prestane da se oseća sigurno u braku.

3. Zbog toga će partner razmatrati razvod

"Kada vaš partner čuje reč ’razvod’ u svađi, možda će to doživeti kao pretnju. Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, ne treba da koristite reč razvod, osim ako ne nameravate da se razvedete. Nemojte da pominjete razvod u jeku rasprave, kako biste sebi osigurali ’pobedu’ time što ćete naterati partnera da se povuče iz svađe", savetuje Mekfejden.

Ona ističe da pretnja razvodom nikada nije način da rešite probleme u svom odnosu, niti će u tome pomoći. Ako redovno pretite partneru razvodom u raspravama, na kraju će možda doći do trenutka kada će početi zaista da razmišlja o razvodu.

Bračna savetnica preporučuje da prestanete da koristite reč razvod u svađama, a da umesto toga počnete da radite na problemima u vašem odnosu. Rasprava će povremeno biti, što je sasvim normalno, ali to ne znači da ćete da se razvedete. Da do toga ne bi došlo, potrudite se da konflikte rešavate na fer način i da probleme ne gurate pod tepih.

(Yumama)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas