Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ДА СЕ ОДБРАНИТЕ ОД НАРЦИСА: Једном изјавом ћете га апсолутно матирати

Према стручњацима ова три начина могу вам помоћи да се одбраните од нарциса

1713006267_DFGADFGARG.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте икада срели нарциса? А и како бисте ви знали, пошто су прикривени. Ако први пут чујете ту фразу, прикривени нарцизам је врста нарцизма који често показују они који су интровертнији од оних који су отворени.Они нису нужно центар пажње или најгласнији људи у просторији, али ипак поседују нарцистичке особине.

1. Увек останите емоционално одвојени

Прва ствар коју треба имати на уму је да се нарциси хватају за емоције. Ако имате посла са прикривеним нарцисом, постоји велика шанса да ће покушати да вас окриве.Ствар је, међутим, у томе да не можете окривити некога ко зна да није крив. Не можете гасити некога ко се не препушта сумњама.

Не можете пројектовати своје слабости на некога ко не реагује на ваше пројекције.Нарциси се хране емоционалном енергијом, а ако је не обезбедите, осећаће се искорењено и несигурно.

Наравно, они могу реаговати тако што ће се само одбацити или покушати да започну још једну свађу. Међутим, на крају ће схватити да сте једноставно превише одвојени. Немају са чиме да раде. Међутим, лакше је рећи него учинити, посебно ако је нарцис неко до кога вам је стало.

2. Јасно поставите и појачајте своје границе

Ако постоји једна ствар са којом се нарциси боре, то је способност да препознају где леже границе других људи. Због тога је један од најбољих начина да покажете прикривеном нарцису да нећете играти његове психолошке игре, да јасно поставите и ојачате своје границе.

На пример, можете рећи: „Непријатно ми је због начина на који тренутно разговараш са мном. Немој поново да користиш те речи. Ако то учиниш, нећу више да причам са тобом.” Врло је вероватно да један такав укор неће бити довољан, али треба са тим почети, пише сајт Хацк Спирит.

3. Држите се рационалних аргумената

Прикривени нарцис зграбиће сваку прилику да се осећа увређеним и рањеним.Ако му кажете да никада не чисти кухињу како треба, он ће рећи: „Ох, зато што сам ужасан/а и неуредан/а, зар не? Само реци!" Ако кажете да вам је шала коју је направио јуче повредила осећања, нарцис ће вам одговорити: „Добро, никад се више нећу шалити! Јеси ли срећан/а сада?"

Због тога је битно не само да останете емоционално одвојени, већ и да будете веома ефикасан комуникатор.Немојте користити термине „никад” и „увек”. Покушајте да не кривите, уместо тога користите изјаве као што су: „Осећао/ла сам се непријатно када си се нашалиола. Знам да вероватно ниси тако мислио/ла, али би ми много значило да се убудуће не шалиш тако.”На овај начин му отежавате да игра психолошке игре.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas