· · Коментари: 0

Како можете да корстите "правило 2-2-2" да ојачате везу или брак? Врло је једноставно

Да ли се сец́ате када сте последњи пут ви и ваш партнер изашли напоље сами, отишли у ресторан, биоскоп или шетњу?

1677235292_shutterstock_1838823604.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Брачни терапеути и стручњаци за односе би вам рекли како квалитетно времена са супружником може да ојача вашу заједницу, породицу, али некако, када "животна заузетост" окупиа ваше мисли и време, међусобно време је прва ствар која изгледа да падне на страну.

Стварање места за квалитетно време могло бити важније него што мислите, па би било добро да пробате правило  2-2-2?

Шта је заправо 2-2-2 и како делује?

Било да сте младенци који желе да ојачају своју везу или пар који је годинама заједно у нади да ц́е се поново повезати једно с другим, правило 2-2-2 би могло бити вредно покушаја. Правило гласи: сваке две недеље изађите увече, свака дма месеца отпутујте негде на викенд и сваке две године бар на недељу дана сами.

Психоаналитичарка и брачна саветница Кимберли Хершенсон рекла је за Фокс њуз да је радила са клијентима који су се скоро развели, али су имали велике користи од укључивања правила 2-2-2 у своје животе.

Како да уградите правило 2-2-2 у своју везу

Вечери за састанке не морају увек да буду компликоване. Излазак напоље и шетња, кување заједничког оброка код куц́е могу да буду једнако ефикасни. Ипак, ово време не треба да користите да разговарате о проблемима:

- Једнако је важно да се забавите и опустите, уживајуц́и у лепом оброку или филму. Заједничко путовање може бити вежба повезивања колико и прилика да сазнате ствари о свом партнеру које вец́ не знате, а романтични бег може бити управо оно што вам је потребно да удахнете нови живот свом браку - објашњава Кимберли, преноси Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.