Oglas
· · Komentari: 0

Kako možete da korstite "pravilo 2-2-2" da ojačate vezu ili brak? Vrlo je jednostavno

Da li se sećate kada ste poslednji put vi i vaš partner izašli napolje sami, otišli u restoran, bioskop ili šetnju?

1677235292_shutterstock_1838823604.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bračni terapeuti i stručnjaci za odnose bi vam rekli kako kvalitetno vremena sa supružnikom može da ojača vašu zajednicu, porodicu, ali nekako, kada "životna zauzetost" okupia vaše misli i vreme, međusobno vreme je prva stvar koja izgleda da padne na stranu.

Stvaranje mesta za kvalitetno vreme moglo biti važnije nego što mislite, pa bi bilo dobro da probate pravilo  2-2-2?

Šta je zapravo 2-2-2 i kako deluje?

Bilo da ste mladenci koji žele da ojačaju svoju vezu ili par koji je godinama zajedno u nadi da će se ponovo povezati jedno s drugim, pravilo 2-2-2 bi moglo biti vredno pokušaja. Pravilo glasi: svake dve nedelje izađite uveče, svaka dma meseca otputujte negde na vikend i svake dve godine bar na nedelju dana sami.

Psihoanalitičarka i bračna savetnica Kimberli Heršenson rekla je za Foks njuz da je radila sa klijentima koji su se skoro razveli, ali su imali velike koristi od uključivanja pravila 2-2-2 u svoje živote.

Kako da ugradite pravilo 2-2-2 u svoju vezu

Večeri za sastanke ne moraju uvek da budu komplikovane. Izlazak napolje i šetnja, kuvanje zajedničkog obroka kod kuće mogu da budu jednako efikasni. Ipak, ovo vreme ne treba da koristite da razgovarate o problemima:

- Jednako je važno da se zabavite i opustite, uživajući u lepom obroku ili filmu. Zajedničko putovanje može biti vežba povezivanja koliko i prilika da saznate stvari o svom partneru koje već ne znate, a romantični beg može biti upravo ono što vam je potrebno da udahnete novi život svom braku - objašnjava Kimberli, prenosi The List.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas