Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како треба да реагујете уколико ПАРТЕР крене да се дере на вас? Избегните непотребне свађе и тешке речи

Савети који вам могу помоћи да побољшате своју емотивну везу

1690726713_svadja.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Здрава комуникација је предуслов за квалитетан партнерски однос, али у пракси многи парови, чак и они најстабилнији улазе у конфликт зону. Свађе између партнера су честе, а да ли из њих учимо, какве емоције манифестујемо, шта размењујемо - све то одлучује да ли ће оне постати окидач за погоршање односа или степеник ка развоју. Једна од честих непријатних ситуација са којом се сусрећемо у свађи јесте викање. Шта да урадите када партнер почне да виче?

"Поред свега пријатног, неизбежан део партнерског односа су и сукоби, неспоразуми и речи или поступци вољене особе, који могу изазвати осећај бола, страха, анксиозности...", каже Јавор Шкерљ Вогелник, међународни сертификовани тренер ненасилне комуникације.

Шта можемо да урадимо када партнер виче на нас?

Важна ствар у партнерској динамици, поред међусобне повезаности, подршке и љубави, јесте постављање граница и контакт са сопственим центром, као и активно преузимање одговорности за сопствена осећања и искуства у нашим телима.

Тек када прерастемо у чињеницу да смо сами одговорни за енергетски набој осећања која се покрећу у нашим телима, можемо почети да учимо трансформацију и алхемију таквих осећања. На овај начин такође убирамо више сопствене моћи, коју онда можемо свесније усмерити у заједничко стварање односа какав желимо. Такође, можемо да изађемо из зачараног круга "драме" где једни друге окривљујемо и оптужујемо и да овакав зачарани круг трансформишемо у круг исцељења и оснаживања и себе и партнера, пише Сенса.си.

Вољена особа са којом бирамо да проводимо време никада не може бити одговорна или "крива" за то како се ми сами осећамо. Наша добробит и брига о нашим потребама су наша лична одговорност, а наша је и одговорност да можемо јасно да артикулишемо своје потребе и да их комуницирамо са нашим партнером и подржимо их конкретним изводљивим захтевима и сугестијама.

Исто важи и за чињеницу да ми сами нисмо и не можемо бити одговорни за то како се наш партнер осећа. Наравно, имамо утицај једни на друге и можемо у великој мери да подржавамо једни друге и доприносимо лепоти живота и личном расту, или можемо да отежавамо живот једни другима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas