Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈВИШЕ ВЕЗА СЕ ЗАВРШИ КАДА ЖЕНА ИЗГУБИ СТРПЉЕЊЕ: Делује као да ће пар остати дуго заједно, а ево шта пресуди

Статистике показују да се велики број веза, које наизглед делују као да ће потрајати, заврши када жена изгуби стрпљење за партнерове "грешке". Који су то моменти који пресуде?

1704981050_76371.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нисте спремни за раскид, али вам се чини да веза опстаје само захваљујући вашем неисцрпном стрпљењу за партнерове грешке и "глупости"? Ако питате жене које су прошле кроз раскиде дугих веза или бракова, а које су непрестано биле незадовољне партнеровим понашењем, многе ће вам рећи да их је "држала" нада да ће се тај однос променити, да ће се  особа коју воле поправити... А онда су престале да верују у то.

По неком правилу, овакве везе могу да изгледају као да ће трајати јако дуго, можда и за цео живот, али на крају се деси неминовно - "истекне им рок трајања", наводи часопис "Јоурнал оф Псyцхологиес". Зашто се ово дешава? Који су то јасни знаци да треба да раскинете? Шта је пресудило да особа каже да више неће да "гледа партнеру кроз прсте"?

Само један партнер улаже напор

У многим везама у којима жена изгуби живце, главни проблем је недостатак квалитетне  комуникације или се она одвија само када се једна страна потруди. Она је можда та која улаже највише напора да веза функционише, док њен партнер није толико укључен или посвец́ен. Ова неравнотежа обично је извор велике фрустрације и на дуге стазе је свакако исцрпљујућа. 

Занемаривање потреба 

Када жена осети да њен партнер занемарује њене емотивне потребе, неминовно ће доћи до погоршања односа. Ако партнер није вољан да слуша и разуме шта је чини срећном, или ако не реагује адекватно на њене потребе, почеће да се пита да ли је ова веза вредна труда.

Однос који нема перспективу

Ако веза не напредује или ако партнер није заинтересован да улаже у развој везе, жена ће се осећати као да је у зачараном кругу. Када осети да веза никуда не иде, да нема перспективу и да се партнер не мења, врло је вероватно да ће изгубити стрпљење и пожелети здравији однос.

Непрестан осећај разочарења

Када жена стално доживљава разочарење јер јој партнер непрестано обећава да ће се променити, а обећање никада не испуни, после неког времена ће неминовно изгубити наду да та веза може да напредује и задовољи њене потребе. Логиочно је да ће се запитати да ли има смисла наставити такву везу.

Здрав однос мора да буде заснован на обостраном труду и посвећености. Ако се нађете у вези у којој нсте ви онај који се труди и даје све од себе да однос успе,  требалоп би да имате храбрости да истражите своје могућности и изборите се за срећу коју заслужујете.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas