Oglas
· · Komentari: 0

NAJVIŠE VEZA SE ZAVRŠI KADA ŽENA IZGUBI STRPLJENJE: Deluje kao da će par ostati dugo zajedno, a evo šta presudi

Statistike pokazuju da se veliki broj veza, koje naizgled deluju kao da će potrajati, završi kada žena izgubi strpljenje za partnerove "greške". Koji su to momenti koji presude?

1704981050_76371.jfif
Foto: Shutterstock
Oglas

Niste spremni za raskid, ali vam se čini da veza opstaje samo zahvaljujući vašem neiscrpnom strpljenju za partnerove greške i "gluposti"? Ako pitate žene koje su prošle kroz raskide dugih veza ili brakova, a koje su neprestano bile nezadovoljne partnerovim ponašenjem, mnoge će vam reći da ih je "držala" nada da će se taj odnos promeniti, da će se  osoba koju vole popraviti... A onda su prestale da veruju u to.

Po nekom pravilu, ovakve veze mogu da izgledaju kao da će trajati jako dugo, možda i za ceo život, ali na kraju se desi neminovno - "istekne im rok trajanja", navodi časopis "Journal of Psychologies". Zašto se ovo dešava? Koji su to jasni znaci da treba da raskinete? Šta je presudilo da osoba kaže da više neće da "gleda partneru kroz prste"?

Samo jedan partner ulaže napor

U mnogim vezama u kojima žena izgubi živce, glavni problem je nedostatak kvalitetne  komunikacije ili se ona odvija samo kada se jedna strana potrudi. Ona je možda ta koja ulaže najviše napora da veza funkcioniše, dok njen partner nije toliko uključen ili posvećen. Ova neravnoteža obično je izvor velike frustracije i na duge staze je svakako iscrpljujuća. 

Zanemarivanje potreba 

Kada žena oseti da njen partner zanemaruje njene emotivne potrebe, neminovno će doći do pogoršanja odnosa. Ako partner nije voljan da sluša i razume šta je čini srećnom, ili ako ne reaguje adekvatno na njene potrebe, počeće da se pita da li je ova veza vredna truda.

Odnos koji nema perspektivu

Ako veza ne napreduje ili ako partner nije zainteresovan da ulaže u razvoj veze, žena će se osećati kao da je u začaranom krugu. Kada oseti da veza nikuda ne ide, da nema perspektivu i da se partner ne menja, vrlo je verovatno da će izgubiti strpljenje i poželeti zdraviji odnos.

Neprestan osećaj razočarenja

Kada žena stalno doživljava razočarenje jer joj partner neprestano obećava da će se promeniti, a obećanje nikada ne ispuni, posle nekog vremena će neminovno izgubiti nadu da ta veza može da napreduje i zadovolji njene potrebe. Logiočno je da će se zapitati da li ima smisla nastaviti takvu vezu.

Zdrav odnos mora da bude zasnovan na obostranom trudu i posvećenosti. Ako se nađete u vezi u kojoj nste vi onaj koji se trudi i daje sve od sebe da odnos uspe,  trebalop bi da imate hrabrosti da istražite svoje mogućnosti i izborite se za sreću koju zaslužujete.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas