Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не заваравајте се: Ових седам ствари показују да у вашем односу преовладава ПОЖУДА, а не љубав

За љубав потребно је да се поклопи више ствари, осим привлачности

1681913369_shutterstock_519160609.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Уобичајени сценарио иде тако да упознате неког новог и довољан је један поглед да се запали фитиљ сексуалног ватромета, једва можете држати руке подаље једно од другога, а узбуђење због свега тога делује вам као да се заљубљујете. Али треба бити опрезан.

Врло је лако заменити експлозивну хемију физичке привлачности с дугорочним романтичним потенцијалом. Али ако сте спремни искрено да процените своје поступке и осећања, није тешко препознати истину.

Ако осећате ових седам ствари, нисте заљубљени:

1. Више се привлачите физички него емоционално

Шта вам је код партнера прво привукло пажњу, јесте ли приметили његов смисао за хумор или љубазности, или је то пак био њихов изглед и начин понашања... Нема ништа лоше у томе да неко добро изгледа и да цените ту особину код неког, али ако то није попраћено дубљим разлозима, можда ћете бити разочарани.

2. Кажете „да” сексу како бисте задржали некога у близини

Кад тек почнете излазити с неким новим, може да дође тренутак када ће бити јасно да он или она очекују секс као следећи корак – и да би њихово занимање за вас могло нестати ако се не слажете. Рећи „да“ може бити једноставан начин да избегнете пад њиховог интересовања.

3. Ви сте љубавници, али не баш пријатељи

Секс је стварно добар, можда чак и одличан. Али шта још имате заједничко, о чему бисте разговарали да нема акције, знате ли личне податке о њима које не знају ни њихови најобичнији пријатељи – ако имате проблема с одговорима на оваква питања, велика је вероватноћа да се ради само о сексу.

4. Заједничко време проводите у кревету

Излазите ли заједно на јавна места где би требало да се забавитие и боље упознате или се углавном „дружите” код куће где је секс одмах доступан?

5. Кад се секс заврши, желите да одете

Сама пожуда често је све што је потребно да споји љубавнике. Али када је секс готов, пожуда сама по себи може произвести обрнуту реакцију - попут магнета који се држе заједно док их не окренете на супротне полове. Ако ниједно од вас не може остати и мазити се или провести остатак вечери заједно, тада је потенцијал за праву љубав вероватно мали.

6. Секс је можда добар, али се и даље осећате незадовољно

Истраживачи су препознали да биохемија секса - путем отпуштања хормона попут окситоцина, допамина и серотонина - треба створити осећаје пријатности и повезаности с партнером. Али то не може надвладати интуицију о правом потенцијалу везе. Чувајте се ако се након секса осећате празно, а не испуњено.

7. Опирете се упознавању партнера с пријатељима и породицом

Да ли је ова особа неко кога једва чекате показати и упознати са свима Или интуитивно сумњате да ће људи који вас најбоље познају и воле увидети истину коју се трудите да порекнете - ако сте у искушењу да задржате везу у тајности, велике су шансе да она нема дуготрајан потенцијал, доноси YоурТанго.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas