Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ови елементи играну важну улогу у томе да се неко заљуби у нас? Шта саветују стручњаци за понашање

Да ли је могуће да некога "натерамо" да се заљуби

1675168232_shutterstock_539668696.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Љубав је тешко дефинисати, можда и немогуће, јер за свакога од нас представља јединствен осећај. Како год је дефинисали, респрострањена је свуда око нас.

Психолог Зик Рубин сматра да се романтична љубав састоји од привржености, бриге и интимности, преноси Тхе Лист. Већини добро познат осећај неузвраћене љубави, заправо више заљубљености у некога. То је онај момената када помислимо зашто не осећамо исто у истом тренутку.

Па, да ли је могуц́е да се та особа у коју сте заљубљени заљуби и у вас? Постоји ли формула за све то?

Клинички психолог Боби Вегнер каже за Минд Боди Греен да присуство привлачности, пожуде и везаности може да натера људе да се заљубе.

- Привлачност је: радозналост, интересовање или симпатија према некоме - објашнајва она, преноси Тхе Лист.

Иако ови елементи играју улогу у томе да се та особа заљуби у вас, важно је да не будемо оптерећени, све треба да дође природно.

Ево неколико начина на које можете "помоц́и" некоме да се заљуби у вас

Постоји комбинација понашања за која стручњаци препоручују да би помогла да преокренете вагу у вашу корист у потрази за љубављу.

Аутор и стручњак за људско понашање Дејвид Либерман позива се на „закон оскудице“. Постоји и одређена корист од тога да сте с времена на време мање доступни.

Одржавање контакта очима са особом, показивање своје рањиве стране, изражавање интересовања за подржавање њихових снова, све су то неки предлози да себи потенцијално дате шансу за љубав.

Будите посебно заинтересовани за приче, постављајте питања и пажљиво одговарајте. Често осмехивање и додиривање особе такође може да иде у вашу корист, али без претеривања. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas