Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет "састојака" здраве везе: Свађе су неизбежне

Нажалост нису све везе дивне, каквим бисмо волели да их посматрамо

1677075681_shutterstock_304744727-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Здрава веза може деловати као један обичан мит. Међутим, ако су вам познати кључни састојци здраве везе постоји могућност да је претворите у стварност. Она не мора да буде само фантазија, већ може да постане ваша реалност.

Комбинација најбољег пријатеља и љубавника

Изградња снажног пријатељског односа са неким је први корак који вас води ка успешној вези. Пре него што неког кренете да посматрате као свог љубавника, запитајте се: да ли вам је та особа пријатељ? Што већи акценат дате пријатељској основи у вашој вези, то ће она бити стабилнија. Иако је страст важна компонента за једну везу, није добро да се она састоји само од ње.

Искреност и поверење

Искреност је тешко пронаћи, а поверење је тешко задржати, али без њих веза је безвредна. У животу вам је потребан неко ко ће стајати иза својих речи и на кога ћете моћи да се ослоните. Не желите да доводите у питање сваки његов потез, нити да трпите свакодневне изливе љубоморе. Чак и мале беле лажи не би смеле да се нађу у једначини ваше везе ако желите да она стварно буде успешна.

Узајамно поштовање

Поштовање је нешто што је обавезно у свакој вези, али се оно често занемарује. Ви и ваша вољена особа бисте морали да поштујете јено друго без обзира на све. Поштовање значи дати вољеној особи приватност и поштовати када жели да буде сама са својим мислима. Требало би и у сваком погледу да подржвате једно друго и трудите се да будете равноправни.

Приврженост

Не ради се само о томе да будете лојални једно другом, иако је то изузетно важно, већ о томе да вам вољена особа буде приоритет у животу. Ако ваш момак не стоји баш високо на вашој лествици приоритета не можете очекивати да са њим имате квалитетну везу. Морате му показати да за њега у вашем животу има места, колико год ваш распоред био пребукиран.

Свађа

У свакој вези пре или касније дође до свађе. То је сасвим природно и неизбежно. То свакако не значи да не волите једно друго, већ да вам се мишљења мимоилазе. Међутим, оно што прави разлику је начин на који се са неким свађате. Да ли сте трудите да будете фер или се служите увредама и подругљивим коментарима? Што пре схватите да у везама не постоје победници када су свађе у питању, то ће ваш однос бити здравији.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas