Oglas
· · Komentari: 0

Pet "sastojaka" zdrave veze: Svađe su neizbežne

Nažalost nisu sve veze divne, kakvim bismo voleli da ih posmatramo

1677075681_shutterstock_304744727-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zdrava veza može delovati kao jedan običan mit. Međutim, ako su vam poznati ključni sastojci zdrave veze postoji mogućnost da je pretvorite u stvarnost. Ona ne mora da bude samo fantazija, već može da postane vaša realnost.

Kombinacija najboljeg prijatelja i ljubavnika

Izgradnja snažnog prijateljskog odnosa sa nekim je prvi korak koji vas vodi ka uspešnoj vezi. Pre nego što nekog krenete da posmatrate kao svog ljubavnika, zapitajte se: da li vam je ta osoba prijatelj? Što veći akcenat date prijateljskoj osnovi u vašoj vezi, to će ona biti stabilnija. Iako je strast važna komponenta za jednu vezu, nije dobro da se ona sastoji samo od nje.

Iskrenost i poverenje

Iskrenost je teško pronaći, a poverenje je teško zadržati, ali bez njih veza je bezvredna. U životu vam je potreban neko ko će stajati iza svojih reči i na koga ćete moći da se oslonite. Ne želite da dovodite u pitanje svaki njegov potez, niti da trpite svakodnevne izlive ljubomore. Čak i male bele laži ne bi smele da se nađu u jednačini vaše veze ako želite da ona stvarno bude uspešna.

Uzajamno poštovanje

Poštovanje je nešto što je obavezno u svakoj vezi, ali se ono često zanemaruje. Vi i vaša voljena osoba biste morali da poštujete jeno drugo bez obzira na sve. Poštovanje znači dati voljenoj osobi privatnost i poštovati kada želi da bude sama sa svojim mislima. Trebalo bi i u svakom pogledu da podržvate jedno drugo i trudite se da budete ravnopravni.

Privrženost

Ne radi se samo o tome da budete lojalni jedno drugom, iako je to izuzetno važno, već o tome da vam voljena osoba bude prioritet u životu. Ako vaš momak ne stoji baš visoko na vašoj lestvici prioriteta ne možete očekivati da sa njim imate kvalitetnu vezu. Morate mu pokazati da za njega u vašem životu ima mesta, koliko god vaš raspored bio prebukiran.

Svađa

U svakoj vezi pre ili kasnije dođe do svađe. To je sasvim prirodno i neizbežno. To svakako ne znači da ne volite jedno drugo, već da vam se mišljenja mimoilaze. Međutim, ono što pravi razliku je način na koji se sa nekim svađate. Da li ste trudite da budete fer ili se služite uvredama i podrugljivim komentarima? Što pre shvatite da u vezama ne postoje pobednici kada su svađe u pitanju, to će vaš odnos biti zdraviji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas