Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет знакова да сте пронашли СРОДНУ ДУШУ: Психолози сагласни да су ово јасни показатељи да сте упознали љубав свог живота

Психолози су дали своја стручна мишљења

1669297374_shutterstock_611821958.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Верује се да за свакога на свету постоји тај неко, са ким ће остати до краја живота. Ипак, нема сумње да ће већина људи вероватно пољубити “неколико жаба”, пре него пронађу свог принца и принцезу.

Међутим, ако у вашој вези имате ових следећих 5 ставки, ви сте своју љубав живота већ пронашли:

1. Имате снажну физичку и емоционалну везу

Да бисте били у партнерству пуном љубави, неопходно је не само да имате физичку привлачност једно према другом, вец́ и да се повежете на емоционалном нивоу. Психотерапеут Ли Филипс верује да је ово први знак који указује на успешну и дуготрајну везу.

– Када људи пронађу љубав свог живота, мора да постоји емоционална и физичка веза – каже он.

– Емоционална веза долази са места рањивости. Ово може да укључује дељење историје њиховог детињства, њихових најдубљих страхова и потреба, и ствари због којих се осец́ају љубоморним и љутим.

Прочитајте још: Најновија истраживања потврдила: Мушкарцима су НАЈПРИВЛАЧНИЈЕ ЖЕНЕ СА ОВИМ ОСОБИНАМА - Немају везе са изгледом

Што се тиче физичке блискости, Филипс придаје важност “комплиментима како ваш партнер изгледа, да воли начин на који се љубе и да добијате сексуално задовољство”.

Ако емоционална и физичка веза почињу споро, не брините! Филипс напомиње да не морате да журите.

– Неки људи верују да се ово мора догодити на прави начин, али то се заиста развија током забављања. Што више времена двоје људи проводи заједно, то више почињу да се емоционално и физички зближавају – поручио је Филипс.

2. Ваш партнер се осец́а као код куц́е

Људи често кажу, “дом је тамо где је срце”, а то не може бити тачније када је у питању проналажење љубави свог живота. Џејми Бронстајн, лиценцирани терапеут за односе каже да ако ви и ваш партнер гледате једно на друго као на своје “домове” то је одличан знак вечне љубави.

– Када нађете љубав свог живота, доживљавате прелеп осец́ај блискости са овом особом. Колико год то звучало као клише, такође ц́е вам се чинити да их познајете одувек. Осец́ате смиреност у срцу када сте у њиховој близини наводи Бронстајн.

Сем Витакер, још један стручњак за везе, се слаже са тим.

– Када се заљубите, нормално је да осец́ате узбуђење и нервозу када сте заједно – каже он и напомиње:

– Али када нађете некога због кога се осец́ате безбедно и заштиц́ено, знате да сте нашли особу са којом би требало да будете.

3. Имате заједничке вредности

Меган Харисон, лиценцирани брачни и породични терапеут, каже да је важно да имате заједничке вредности са својим партнером, ако сте у томе на дуге стазе.

– Један од главних знакова да сте пронашли правог партнера је да откријете да имате много тога заједничког са овом особом и да делите сличне циљеве и тежње за будуц́ност Уживате да проводите време заједно и желите да се боље упознате – прича она.

4. Ваш партнер воли ваше несавршености

Љубав није увек цвеће и пролеће, ствари ц́е понекад постати неуредне. Али ако партнер настави да вас воли упркос вашим грешкама и подиже вас уместо да вас спушта, кад год погрешите, нашли сте прилично сјајну особу којој ц́ете се посветити.

Прочитајте још: Колико времена нам је потребно да се ЗАЉУБИМО? Истраживање дошло до занимљивих одговора

Самира Саливан, стручњак за везе, каже да је то сигуран знак да би ваша веза могла да траје заувек, ако је “ваш партнер био сведок ваших најгорих тренутака и још увек вас вол”и. Чак и ако постоје неке мале навике и ствари које не волите и не сматрате их потпуно симпатичним, али не бисте ништа мењали једно код другог.

Нико није савршен на овом свету и ако нађете некога ко цени сваку вашу ману и несавршеност, то је велики знак вечне љубави.

5. Имате здраве границе једно с другим

Границе су невероватно важне у партнерству (нарочито интимном), јер помажу вама и вашем партнеру да процените шта вам је пријатно или не, као и да дефинишете како обоје очекујете да вас третирају. Филипс каже да је постојање здравих граница једно од суштинског значаја и сигуран знак да сте пронашли љубав свог живота.

– Постоје границе у свим везама, а то укључује и интимне односе. Границе одржавају однос уравнотеженим. Оне могу да ојачају сваког партнера, спрече уплитање и ојаву огорчености – сматра Филипс.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas