Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет знакова који указују на то да треба да раскинете везу: На ово би највише требало да обратите пажњу

Сваки партнерски однос је путовање пуно константних изазова и промена

1701422072_shutterstock_1922637974.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У здравој вези или браку, партнери међусобно расту, развијају се као личности, ослушкују једно друго и веома су повезани. Међутим постоје периоди када однос западне у неку врсту кризе и крене да се урушава, тада је кључно да препознате тренутак када да порадите на вези, а када је време да раскинете. Ово су 5 знакова који показују да треба да раскинете.

1. Комуникација је постала токсична 

Ово је један од најзначајних знакова који указује да је однос урушен. Ако не можете више да нађете праве речи, уместо смирености осећате нетрпељивост, брига вас је да ли ћете увредити партнера и не можете да нађете компромис, то значи да је веома тешко обновити везу и да највероватније идете ка раскиду.

2. Нарушено поверење и неискреност

Уколико нисте слободни да причате са партнером о чему год желите или да испробавате заједно неке, нове изазовне ствари онда то значи да постоји нека баријера између вас. Ако вас партнер лаже или је дистанциран то је јасан аларм да се налазите на раскрсници.

3. Присутна је безосећајност и занемаривање потреба

Нежност и емпатија су кључне у развоју емоционалне повезаности. Када се појави равнодушност и незаинтересованост у односу, то значи да партнеру више нисте приоритет. Међусобно испуњавање потреба и жеља је основни стуб сваке здраве везе.

4. Агресивно понашање

Уколико партнер исказује изливе беса и агресије према вама, вербално или физички треба одмах да га напустите без премишљања. Никада не толеришите насиље у било каквој врсти односа. 

5. Неуспели покушаји обнове односа

Ако сте неколико пута покушали да побољшате везу и све је пропало, то је знак да је можда време да одустанете. Ако сте обоје спремни да направите промене и да радите на вези, онда постоји нада. Ако не, онда је здравије да прекинете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas