Oglas
· · Komentari: 0

Pet znakova koji ukazuju na to da treba da raskinete vezu: Na ovo bi najviše trebalo da obratite pažnju

Svaki partnerski odnos je putovanje puno konstantnih izazova i promena

1701422072_shutterstock_1922637974.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U zdravoj vezi ili braku, partneri međusobno rastu, razvijaju se kao ličnosti, osluškuju jedno drugo i veoma su povezani. Međutim postoje periodi kada odnos zapadne u neku vrstu krize i krene da se urušava, tada je ključno da prepoznate trenutak kada da poradite na vezi, a kada je vreme da raskinete. Ovo su 5 znakova koji pokazuju da treba da raskinete.

1. Komunikacija je postala toksična 

Ovo je jedan od najznačajnih znakova koji ukazuje da je odnos urušen. Ako ne možete više da nađete prave reči, umesto smirenosti osećate netrpeljivost, briga vas je da li ćete uvrediti partnera i ne možete da nađete kompromis, to znači da je veoma teško obnoviti vezu i da najverovatnije idete ka raskidu.

2. Narušeno poverenje i neiskrenost

Ukoliko niste slobodni da pričate sa partnerom o čemu god želite ili da isprobavate zajedno neke, nove izazovne stvari onda to znači da postoji neka barijera između vas. Ako vas partner laže ili je distanciran to je jasan alarm da se nalazite na raskrsnici.

3. Prisutna je bezosećajnost i zanemarivanje potreba

Nežnost i empatija su ključne u razvoju emocionalne povezanosti. Kada se pojavi ravnodušnost i nezainteresovanost u odnosu, to znači da partneru više niste prioritet. Međusobno ispunjavanje potreba i želja je osnovni stub svake zdrave veze.

4. Agresivno ponašanje

Ukoliko partner iskazuje izlive besa i agresije prema vama, verbalno ili fizički treba odmah da ga napustite bez premišljanja. Nikada ne tolerišite nasilje u bilo kakvoj vrsti odnosa. 

5. Neuspeli pokušaji obnove odnosa

Ako ste nekoliko puta pokušali da poboljšate vezu i sve je propalo, to je znak da je možda vreme da odustanete. Ako ste oboje spremni da napravite promene i da radite na vezi, onda postoji nada. Ako ne, onda je zdravije da prekinete.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas