· · Коментари: 0

Питање које може да најави раскид: Психолоз објашњава да је ово лампица за узбуну

Комуникација је кључ сваког доброг односа, а нарочито она између емоционалних партнера

1673268654_shutterstock_579188665.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Питање-одговор, па узвратно питање, то је тај "љубавни пинг-понг" којим се ствара разумевање, граде блискост и поверење и постиже осећај нарочите интиме коју познајете само вас двоје. Међутим, баш у њему се може понекад појавити и црвена "лоптица" која искочи и указује да с вашом везом нешто није у реду и да можда прети раскид.

Учестало планирање одвојеног провода је један од знакова да вам је љубав у кризи. Питања у стилу "идем до кафића, је л` ти то ок" или "ишао бих за викенд са друштвом" могу да буду само израз природне жеље за кратком "паузом". Али ако учестају, треба проверити да ли је са вама "све у реду".

Прочитајте још: Суочите се са собом: Препознајте сигнале који указују да ВИ САБОТИРАТЕ ВАШУ ВЕЗУ

Питање "куда иде наша веза" је сигнал озбиљнијег раздора.

- Ако партнер размишља о раскиду, он ће покушати да сазна шта ви о томе мислите. Врло често је овакво питање само реторичко, односно, партнер је већ донео одлуку и сад жели да започне разговор о раскиду. Вероватно би му било најлакше ако и ви реагујете негативно, нада се да ћете ви рећи да је најбоље да се разиђете - каже Тифани Хомен, лајфкоуч у домену партнерских односа

"Да ли си ти уопште срећна" је питање које се може провући и без упитне форме. "На пример, неко каже - не делујеш ми више као да си срећна са мном. Или - не знам више како да те усрећим", објашњава Селест Лабади, саветница за брак и породицу. "Оваквим питањем се тежина одлуке преноси на партнера, а заправо је онај који пита фрустриран и прижељкује крај везе."

Прочитајте још: Четири фазе ТОКСИЧНЕ ВЕЗЕ: Препознајте је на време

"Шта мислиш, да ли ће опет киша" је питање које нема везе с љубављу и кад партнер често прибегава таквим темама, то најављује крај.

- То је она фаза у којој често настаје непријатна тишина, а партнер покушава да је прекине неутралним темама - каже антрополог Кејт Фокс.

Кад престану сва питања, онда је заиста крај. "То прати и одсуство контакта очима, нема физичког додира, партнер вас игнорише, гледа на другу страну, уздише или само цокће у пролазу у знак негодовања", каже Лабади. Зато је најбоље да већ на први знак отворите комуникацију поново и покушате да нађете заједнички језик којим ћете сачувате љубав ако је то могуће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.