· · Коментари: 0
љубавне везе

Питате се да ли веза има будућности: Психолог каже да поставите себи ових 10 питања

Доношење важних одлука је саставни део живота одраслих људи. Ми одлучујемо где ћемо да живимо, радимо, летујемо, али и с ким ћемо бити у вези.

1627282685_beach-5571545_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Последња одлука посебно је важна за нашу срећу и благостање, због чега јој психолози посвећују велики део своје пажње.

Да ли веза има будућност?

Један од таквих стручњака је и др Гери В. Левандовски са Монмаут универзитета. Овај психолог је недавно направио листу питања које би ваљало да поставите себи ако вас занима да ли ваша веза има будућност. Он истиче да није неопходно да потврдно одговорите на свако од њих да бисте остали у вези са садашњим партнером, али није наодмет да их увек имате у виду, посебно када доносите велике одлуке које се тичу вашег љубавног живота.

Прочитајте још: Зашто је лакше наћи партнера када већ имате једног? Одговор се крије у Матејевом ефекту!

Следећих 10 питања нашло се на списку др Левандовског:

  • Да ли вас партнер чини бољом особом?
  • Да ли прихватате партнера какав јесте и не покушавате да га промените?
  • Да ли заједно са партнером доносите одлуке који се тичу вас обоје?
  • Да ли вам је партнер уједно и најбољи пријатељ?
  • Да ли са партнером делите исте ставове о породичном животу, религији и политици?
  • Да ли сте сексуално компатибилни са својим партнером?
  • Да ли ваш партнер зна ПИН број ваше кредитне картице?
  • Да ли се осећате слободним да причате о својим осећањима са вашим партнером?
  • Да ли ваши пријатељи верују у будућност ваше везе са актуелним партнером?
  • Да ли решавате конфликте са партнером без употребе увреда?

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.