· · Komentari: 0
ljubavne veze

Pitate se da li veza ima budućnosti: Psiholog kaže da postavite sebi ovih 10 pitanja

Donošenje važnih odluka je sastavni deo života odraslih ljudi. Mi odlučujemo gde ćemo da živimo, radimo, letujemo, ali i s kim ćemo biti u vezi.

1627282685_beach-5571545_1280.jpg
Foto: Pixabay

Poslednja odluka posebno je važna za našu sreću i blagostanje, zbog čega joj psiholozi posvećuju veliki deo svoje pažnje.

Da li veza ima budućnost?

Jedan od takvih stručnjaka je i dr Geri V. Levandovski sa Monmaut univerziteta. Ovaj psiholog je nedavno napravio listu pitanja koje bi valjalo da postavite sebi ako vas zanima da li vaša veza ima budućnost. On ističe da nije neophodno da potvrdno odgovorite na svako od njih da biste ostali u vezi sa sadašnjim partnerom, ali nije naodmet da ih uvek imate u vidu, posebno kada donosite velike odluke koje se tiču vašeg ljubavnog života.

Pročitajte još: Zašto je lakše naći partnera kada već imate jednog? Odgovor se krije u Matejevom efektu!

Sledećih 10 pitanja našlo se na spisku dr Levandovskog:

  • Da li vas partner čini boljom osobom?
  • Da li prihvatate partnera kakav jeste i ne pokušavate da ga promenite?
  • Da li zajedno sa partnerom donosite odluke koji se tiču vas oboje?
  • Da li vam je partner ujedno i najbolji prijatelj?
  • Da li sa partnerom delite iste stavove o porodičnom životu, religiji i politici?
  • Da li ste seksualno kompatibilni sa svojim partnerom?
  • Da li vaš partner zna PIN broj vaše kreditne kartice?
  • Da li se osećate slobodnim da pričate o svojim osećanjima sa vašim partnerom?
  • Da li vaši prijatelji veruju u budućnost vaše veze sa aktuelnim partnerom?
  • Da li rešavate konflikte sa partnerom bez upotrebe uvreda?

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.