Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Поруке познатог глумца упућене његовој бившој девојци пример су ТОКСИЧНЕ ВЕЗЕ: '' Ако ваш партнер овако разговара са вама, направите план изласка'' (ФОТО)

Терапеут објашњава која је разлика између постављања здравих граница и покушаја контролисања партнера

1689077790_gluma-textx.png
Пхото: Инстаграм принтсцреен/ мариецлаире
Oglas

Сара Брејди, сада већ бивша девојка Џона Хила, бацила је светло на веома специфичан тип токсичног понашања у везама. Сара, која је иначе полу-професионални сурфер и студент права, поделила је низ текстуалних порука на друштвеним мрежама, које је наводно добила од њеног познатог бившег партнера.

У текстовима, глумац (39) истиче неке строге границе, укључујући ограничења шта његова партнерка може да носи, објављује и ради са својим друштвеним животом.

Као што су многи људи истакли, ово уопште нису ''границе''. Па, шта је заправо проблем? Дозволите да појаснимо...

Сара Брејди (26) била је у вези са Џоном Хилом током 2022, а пар је потврдио везу на друштвеним мрежама у октобру 2021, да би касније озваничили заједничким појављивањем на премијери филма у децембру исте године.

Иако никада јавно нису потврдили раскид, УсWееклy наводи да већ неко време нису заједно пре него што је Хил изашао у јавност са садашњом девојком Оливијом Милер, у августу 2022. 'Пеопле' извештава да је пар дочекао своје прво дете у мају 2023.

Шта су заправо говорили текстови између Џона Хила и Саре Брејди?

Она је низ Инстаграм прича започела изјавом: ''Ово је упозорење за све девојке. Ако ваш партнер овако разговара са вама, направите план изласка''.

Затим, Хил тражи од Саре да уклони одређене слике са друштвених медија. Њен одговор потврђује да је уклонила три, али је желела да задржи један који је био њен ''најбољи видео за сурфовање''.

У даљим порукама, глумац је наводно сугерисао својој тадашњој девојци да престане да ''сурфује са мушкарцима'' и да се бави манекенством, јер је то нарушило његове границе.

Један од најшокантнијих порука које је поделила, приказује читаву листу захтева коју је Хил саставио:

''Ако ти треба:

- Сурфовање са мушкарцима
- Безгранична неприкладна пријатељства са мушкарцима
- Моделинг
- Да постављаш слике у купаћем костиму
- Да постављаш секси слике
- Пријатељства са нестабилним женама које су из твоје дивље прошлости, осим ручка или кафе што доказује да ме поштујеш

Онда нисам прави партнер за тебе. Уколико те ове ствари испуњавају срећом, ја подржавам то и неће бити лоших осећања. Ово су моје границе за романтичну везу'', написао је наводно у једној од порука, које је објавила.

Затим је додао да су ово ''границе базиране на начинима на које су ове акције пореметиле њихово поверење''.

Шта заправо није у реду са оваквим порукама?

Док глумац има алармантан број присталица на интернету, како Сара тврди, он је ''злоупотребио језик са терапије на коју иде'' у ономе што делује као покушај да контролише своју партнерку.

Амерички терапеут Џеф Гунтер, познат на мрежи као ''ТхерапyЈефф'', објаснио је свој поглед на ствари на ТикТоку:

- Важно је да објаснимо злоупотребу терапијског језика... и како може бити супер-проблематичан, јер маскира понашање контролисања под опште прихваћеним позитивним концептом, у овом случају ''граница'', што отежава особи на другој страни (Сари) да то оспори.

- Граница је здрава, када је особа поставља за себе да би заштитила своје благостање и интегритет, наставља Џеф у видео снимку који је прикупио преко 450 хиљада прегледа.

Бројни корисници друштвених мрежа оспорили су Хилов наводни аргумент, истичући да постављање граница не укључује постављање правила понашања за друге.

Глумац, који је  приказао своје ''путовање'' са својим терапеутом у документарцу ''Стутз'', није се оглашавао овим поводом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas