Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСТАВИТЕ ГРАНИЦЕ: Четири знака да вас партнер не поштује и да треба да одете од њега

Не дозволите себи да будете у токсичном односу - препознајте га на време

1693481922_shutterstock_1173702439.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Поштовање је једна од кључних компоненти сваке везе. Када недостаје поштовање, немогуће је развијати љубав и сам однос. Међутим, услед заљубљености и опседнутости партнером, односно када видимо само његове добре особине, понекад нисмо свесни да трпимо манипулацију и непоштовање.

Ево која четири знака показују да вас партнер не поштује:

1. Ваше мишљење о важним питањима се не узима у обзир

У пару, обе особе играју потпуно исте улоге по важности, друге опције су једноставно немогуће. Жене често више воле да дају сву контролу мушкарцу, али постоји опасност да изгубите сваку контролу над овом везом. У једном тренутку ћете схватити да се важне одлуке од којих много зависи у вашем животу доносе потпуно без вашег учешћа. Немојте то дозволити, јер то онда није здрава веза.

2. Ваша достигнућа нису битна за вашег партнера

Типичан манипулатор и нарцис чини све да натера другу половину да посумња у себе. Величина достигнућа није битна - токсични партнер који вас не поштује довешће у питање све позитивне резултате. Не дозволите да вам се то догоди, чак и ако ту особу много волите. Можда у вашој вези нема толико љубави. Размислите о томе.

3. Подсећа вас да не можете без њега

Непрестано покушавајући да вас наведем да будете захвални на чињеници да је та особа била у вашем животу и спасила вас од усамљености, требало би да вас упозори. По правилу, они скривају жељу да стекну потпуну контролу над вашим осећањима. Када се осећате кривим због нечега, врло вас је лако контролисати. Манипулатор то разуме и наставља своју игру.

4. Партнер ради само оно што жели

Често можете срести ситуацију у којој мушкарац почиње да гура свој начин живота и размишљања, жена са слабим самопоштовањем нема другог избора него да послуша и, наравно, пати. Принцип: "Живећемо по мојим правилима" је веома опасан за другу половину, јер човек добија прилику да живи свој живот као да се ништа није догодило, а други се само прилагођава, губећи своју индивидуалност. Ако ово приметите, одмах поставите границе.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas