Oglas
· · Komentari: 0

POSTAVITE GRANICE: Četiri znaka da vas partner ne poštuje i da treba da odete od njega

Ne dozvolite sebi da budete u toksičnom odnosu - prepoznajte ga na vreme

1693481922_shutterstock_1173702439.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Poštovanje je jedna od ključnih komponenti svake veze. Kada nedostaje poštovanje, nemoguće je razvijati ljubav i sam odnos. Međutim, usled zaljubljenosti i opsednutosti partnerom, odnosno kada vidimo samo njegove dobre osobine, ponekad nismo svesni da trpimo manipulaciju i nepoštovanje.

Evo koja četiri znaka pokazuju da vas partner ne poštuje:

1. Vaše mišljenje o važnim pitanjima se ne uzima u obzir

U paru, obe osobe igraju potpuno iste uloge po važnosti, druge opcije su jednostavno nemoguće. Žene često više vole da daju svu kontrolu muškarcu, ali postoji opasnost da izgubite svaku kontrolu nad ovom vezom. U jednom trenutku ćete shvatiti da se važne odluke od kojih mnogo zavisi u vašem životu donose potpuno bez vašeg učešća. Nemojte to dozvoliti, jer to onda nije zdrava veza.

2. Vaša dostignuća nisu bitna za vašeg partnera

Tipičan manipulator i narcis čini sve da natera drugu polovinu da posumnja u sebe. Veličina dostignuća nije bitna - toksični partner koji vas ne poštuje dovešće u pitanje sve pozitivne rezultate. Ne dozvolite da vam se to dogodi, čak i ako tu osobu mnogo volite. Možda u vašoj vezi nema toliko ljubavi. Razmislite o tome.

3. Podseća vas da ne možete bez njega

Neprestano pokušavajući da vas navedem da budete zahvalni na činjenici da je ta osoba bila u vašem životu i spasila vas od usamljenosti, trebalo bi da vas upozori. Po pravilu, oni skrivaju želju da steknu potpunu kontrolu nad vašim osećanjima. Kada se osećate krivim zbog nečega, vrlo vas je lako kontrolisati. Manipulator to razume i nastavlja svoju igru.

4. Partner radi samo ono što želi

Često možete sresti situaciju u kojoj muškarac počinje da gura svoj način života i razmišljanja, žena sa slabim samopoštovanjem nema drugog izbora nego da posluša i, naravno, pati. Princip: "Živećemo po mojim pravilima" je veoma opasan za drugu polovinu, jer čovek dobija priliku da živi svoj život kao da se ništa nije dogodilo, a drugi se samo prilagođava, gubeći svoju individualnost. Ako ovo primetite, odmah postavite granice.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas