Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Постоји 6 фаза после раскида кроз које морамо да прођемо: Која је најкритичнија?

Уопште није важно да ли се десило у средњој школи или неким зрелим годинама, сви бар једном прођу кроз болан прекид.

1609228904_Depositphotos_211912840_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Нећете веровати, али у успешном превазилажењу тог болног периода постоји неколико фаза, кажу стручњаци.

Прва фаза – схватање

Приметили сте ви вероватно у последње време, да нешто не штима баш како би требало. Напетији сте, раздражљивији, једноставно, крај се да наслутити. Коначно једно схвата да то и није то и да даље не иде. Е, сада и јесте најважније схватити да није функционисало и да никога и ништа у овој ситуацији не треба идеализовати.

Прочитајте још: Сваки трећи пар НИКАДА не излази, истраживање је показало да ли ГРЕШЕ

Друга фаза – прихватање ситуације

Схватите да га стварно више не можете назвати нити позвати на кафу или чашицу разговора. И тада настаје паника. Шта ако вам буде недостајао, а шта (сто је у том тренутку за вас сигурно горе) ако ви њему не будете уопште недостајали? Ма, да ли сте уопште требали да прекинете? Наравно да јесте, јер веза није функционисала. Не зовите га, јер сте (није важно ко од вас двоје), прекинули с разлогом. То што вам недостаје је нормална појава, али то не значи да поново требате полетети једно другом у загрљај, ако стварно не функционишете заједно. У овој, другој фази је најважније схватити како веза стварно није функционисала и без идеализовања, молим. Стално себе подсећајте како не треба да га зовете. А, ако вам не иде тако, онда се покушајте присетити неких ситуација и призора у којима сте се лоше осећали и тренутака кад нисте били срећни или сте били повређени и то ће вам сигурно одагнати жељу за позивом.

Иако су неке фазе дуже од других, проћи ћете сигурно кроз њих без обзира чинило вам се и да сте заглавили у некој.

Трећа фаза – туговање

Једном када схватите да ће ваш живот бити другачији, проћи ћете кроз фазу туговања. О да, плакаћете на заједничке песме, плакаћете када осетите да јастук још увек мирише на њега и стално ћете анализирати везу. Можда ће вам се у једном тренутку учинити како је ваш живот готов, али морате да знате да време лечи све ране и ваше сломљено срце ће се с временом залечити. Ова фаза јесте најгора, али немојте спутавати тугу, јер ако је будете спутавали касније ћете се осећати само лошије.

Фото: Депосит

Четврта фаза – љутња

Ово је најкритичнија фаза. У њој ћете правити попис најиритантнијих ствари које је радио, а које сте можда сматрали и слаткима. У овој фази уместо да лежите у кревету и гледате старе филмове, требали бисте започети већу бригу о себи. Идите код фризера, у куповину и уредите се. Када будете добро изгледали и осећаћете се боље. У овој фази би већ требало да кажете: "Ако ме не жели, то је његов губитак, а не мој". Нема смисла да се сажаљевате, када напољу цели свет чека на вас и нови људи и занимљива искуства која ћете доживети.

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МУШКАРЦА ПОСЛЕ РАЗВОДА: Ових 20 грешака ме је коштало брака

Пронађите нове хобије, посветите се послу, бавите се спортом и дружите с пријатељима што више.

Пета фаза – отварање

Временом ћете почети да схватате како ваш бивши није једини. Поента је, да када се отворите поново и други ће да се отворе према вама и да пожеле да вас боље упознају. Чак и ако нисте спремни започети везу изађите и почните се поново забављати. Бившег ћете брже заборавити што се више будете кретали у друштву других људи.

Постоји много других занимљивих особа.

Шеста фаза – слобода

О бившем већ данима нисте размишљали, кад бум. Видите га на улици с новом девојком. И ођедном изненађење. Потпуно вам је свеједно. Чак вам се ни лице није заруменило. Док се поздрављате чини вам се као да је вашем бившем неугодније него вама. Али важно је да када сусрет прође наставите држати главу усправно и не размишљате дуже од 10 минута о њему (Је ли добио на тежини и сл. ствари). Насмешите се, јер сте напокон слободни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas